31/5/10

Ha dias assim..


Είναι κάποιες μέρες,σαν κι αυτή,που η μέρα στραβώνει με το έτσι θέλω!Ξύπνησα,ήπια τον καφέ μου,το έπαιξα φοιτήτρια..κι όμως κάτι μέσα μου δε γούσταρε καθόλου που σηκώθηκε από το κρεβάτι!Στην αρχή νόμιζα πως ήταν εξαιτίας μια κηδείας που γίνεται σήμερα,για την οποία πολύ στενοχωρήθηκα χθες,ίσως και για άλλα δικά μου,όλοι έχουν τα "δικά" τους άλλωστε..
Μέχρι που άνοιξα να δω τα νέα...15 νεκροί,κάποιοι τραυματίες κι όλη η γη να κοιτά αδρανής και να μη μπορεί ή να μη θέλει να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους,που πρέπει πάλι να υποστούν τη βία εξαιτίας κάποιων δολοφόνων!Γιατί οι Ισραηλινοί δε θέλουν να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη!Λες και τους πέφτει λόγος!
"Εμπόλεμη ζώνη",λένε...."Γιατί μπήκαν?τους προειδοποιήσαμε"!Εμπόλεμη ζώνη,μια περιοχή της γης,το 2010!ΕΛΕΟΣ!!!
Και μια αποστολή "ελευθερίας" που "βάφτηκε" με αίμα για μια ακόμη φορά..Άραγε,πώς θα μας κρίνει η ιστορία μετά από όλα αυτά..?Πόσο βαριά ένοχοι είμαστε όλοι,που ζούμε στο καβούκι μας,οταν άλλοι δε μπορούν να έχουν τα αυτονόητα?Πού είναι οι "μεγάλες δυνάμεις"?Μόνο για τα συμφέροντά τους πασχίζουν όλοι...Λες και θα τα πάρουν μαζί τους στον τάφο...!Χρήμα,εξουσία...Σπουδαίες αξίες!
Δε γράφω άλλα,κουράστηκα...Κουράστηκα να περιμένω τη δικαιοσύνη,την ανθρωπιά..την αγάπη...
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ!!!!

Επιτέθηκαν στο στόλο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα - Υπό κατάληψη και ελληνικό πλοίο ,από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

29/5/10

free time..

Στην 8η θέση η Ελλάδα!

    Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση,ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends κατέκτησαν για τη χώρα μας την 8η θέση στο φετινό διαγωνισμό της  Eurovision! 
    Αφού ξεσήκωσαν όλο το κοινό του Telenor Arena,ψηφίστηκαν από τις περισσότερες χώρες και πήραν αρκετά 12 άρια,σε μια ψηφοφορία-θρίλερ για τις χώρες της 10άδας,τερμάτισαν, με ελάχιστη διαφορά από τις αμέσως προηγούμενες χώρες,στην 8η θέση με 140 βαθμούς.
    Αξίζει να σημειώσουμε,όπως θα δείτε παρακάτω,πως η διαφορά μας από την 4η θέση ήταν μόλις 9 βαθμοί!Αναλυτικά, η τελική 10άδα,όπως διαμορφώθηκε με τις ψήφους 39 χωρών, είναι:
1. Γερμανία,246 βαθμοί
2. Τουρκία,170 βαθμοί
3. Ρουμανία,162 βαθμοί
4. Δανία,149 βαθμοί
5. Αζερμπαιτζάν,145 βαθμοί
6. Βέλγιο,143 βαθμοί
7. Αρμενία,141 βαθμοί
8. Ελλάδα,140 βαθμοί
9. Γεωργία,136 βαθμοί
10. Ουκρανία,108 βαθμοί.
    Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς,η νεαρή Lena Meyer για τη Γερμανία,που θα κληθεί να διοργανώσει το διαγωνισμό το 2011.Αν και τα στοιχήματα την έφερναν ψηλά,δεν ήταν ούτε στιγμή στην 1η θέση, ως τη στιγμή της ψηφοφορίας,που σάρωσε!
    Όσο για τα υπόλοιπα...φαβορί,το Αζερμπαιτζάν,μόλις προς το τέλος κατάφερε με "γειτονικούς" βαθμούς να πάρει την 5η θέση,ενώ εκτός δεκάδας βρέθηκε η Ισλανδία."3η" με τα προγνωστικά η Αρμενία μας έφαγε την 7η θέση στο τσακ για ένα βαθμό και το πολλά υποσχόμενο τραγούδι του Ισραήλ χάθηκε κάπου στη μετάφραση..!
    Γενικότερα,πάντως,αναμενόμενη δεκάδα αλλά με πολύ διαφορετικές θέσεις από ότι υπολόγισαν οι bookers!Έκπληξη αποτέλεσε,ωστόσο,το Βέλγιο,αφού τα γραφεία στοιχημάτων έδιναν το τραγούδι οριακά εκτός δεκάδας.

free time..

Everybody say..OPA!

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Γιώργου Αλκαίου
    Απόψε ο μεγάλος τελικός της 55ης διοργάνωσης της Eurovision,και τα βλέμματα όλων των φίλων του θεσμού είναι στραμμένα στο Όσλο.Στη μάχη του τελικού η Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει από τον πρώτο ημιτελικό το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά, ο Γιώργος Αλκαίος & οι Friends συμμετέχουν με το "OPA". Στον τελικό διαγωνίζεται και η Κύπρος, με τον Jon Lilygreen & τους Islanders, τραγουδώντας "Life Looks Better In Spring".Ο τελικός θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) από το eurovision.ert.gr , τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της ΕΡΑ.
    Ποιοί,όμως,είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι της ελληνικής συμμετοχής και ποια τραγούδια θα μας κάνουν να "βαρεθούμε τη ζωή μας"?Τα άκουσα ένα προς ένα,για να ξέρετε και τί να περιμένετε,μη σας πιάσουν εξ'απήνης οι καλοθελητές!!Έτσι κι αλλιώς ακόμη προλαβαίνετε για κανα στοιχηματάκι!
    Πρώτη συμμετοχή που θα εμφανιστεί απόψε είναι το Αζερμπαιτζάν.Η 17χρονη μελαχροινή και ομορφούλα ερμηνεύτρια, Safura, αρέσει αλλά το τραγούδι δεν είναι και να σε συγκλονίσει.Τα στοιχήματα την κατατάσσουν στην 1η τριάδα,αλλά για πρωτιά χλωμό το κόβω!
    Ακολουθεί μία από τις BIG 4,η Ισπανία,με τον Daniel Diges και το τραγούδι Algo Pequenito,ένα γλυκό τραγουδάκι,που θυμίζει όμως πολύ το περυσινό νικητήριο,με την "παραμυθένια" ατμόσφαιρα που προσπαθεί να μας περάσει.Τα στοιχήματα δεν ασχολούνται μαζί του!
    Τρίτη εμφάνιση είναι αυτή της "οικοδέσποινας" Νορβηγίας,μια μπαλάντα με πολλά βιολιά!Καλή φωνή ο Didrik Solli αλλά το My heart is yours δε νομίζω να το δούμε στη 10άδα!Το ίδιο νομίζουν και οι bookers!
    Όσον αφορά,μετά, τη Μολδαβία,είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε ένα κοκτέιλ,να βγάλετε το φαγητό από το φούρνο..Γενικά εκμεταλλευτείτε το 3λεπτο,μια και το τραγούδι είναι..αδιάφορο!
    Πέμπτη συμμετοχή για απόψε,η Κύπρος!Ο Ουαλός Jon Lillygreen και οι Islanders τραγουδούν Life looks better in spring,μια όμορφη μπαλάντα χωρίς πολλές ελπίδες για καλή θέση,σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.Εμείς όμως τους αγαπάμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!
    Βοσνία για τη συνέχεια,και η βαρεμάρα συνεχίζεται.Από τα τραγούδια που αναρωτιέσαι πώς πέρασαν!Άχρωμο ποπάκι και τίποτε άλλο.Αφήστε το και πάμε παρακάτω!
    Στην 7η θέση θα δείτε άλλη μια μπαλάντα και το Βέλγιο να πασχίζει να μπει στη δεκάδα!Μάλλον ο Tom Dice θα πάρει την κιθάρα του και θα γυρίσει νωρίς πίσω..
    Και πάμε στη Σερβία!Να θυμίσω οτι η Σερβία ήταν η νικήτρια το 2007 με εκείνο το υπέροχο Molitva.Ε,φέτος καμμία σχέση!Ο κακομοίρης που τραγουδά έχει το πιο ανεκδιήγητο ίσως μαλλί της φετινής διοργάνωσης!Για το τραγούδι τί να πω..14ο το δίνουν οι bookers κι εγώ προσωπικά ακόμη παρακάτω!
    Λευκορωσία και..πεταλούδες ακολουθούν και το γέλιο συνεχίζεται!Το τραγούδι θυμίζει λίγο εμβατήριο ελευθερίας και η σκηνική παρουσία των 3+2 απογειώνεται τη στιγμή που οι τραγουδίστριες ανοίγουν τα "φτερά" τους.Έλεος παιδιά!Στα στοιχήματα είναι πρώτοι..από το τέλος!
    Η μπαλαντοκατάσταση συνεχίζεται και με την Ιρλανδία.Η Niamh Kavanagh κάνει φιλότιμη προσπάθεια αλλά εμείς έχουμε ήδη βαρεθεί και την αγνοούμε!
    Κι επιτέλους ξυπνάμε!!!11η εμφάνιση και όλοι αναφωνούμε ΩΠΑ!Τα λόγια είναι περιττά και χιλιοειπωμένα.Τα στοιχήματα μας ευνοούν,κι όχι άδικα,για μια ακόμη φορά.Προς το παρόν μας φέρνουν 7ους,αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου θα είμαστε στην 5άδα σίγουρα!Κάποιοι μιλούν ακόμη και για 3η θέση...είδομεν!
    Το Ηνωμένο Βασίλειο,για άλλη μια φορά,εκτός της συμμετοχής του το 2009 με τον Andrew Loyd Weber,στέλνει αδιάφορο τραγούδι.Έτσι κι αλλιώς συμμετέχει πάντα στους τελικούς αφού ειναι μια από τις BIG 4.Δε νομίζω πως ο Josh θα μας απασχολήσει,άλλωστε και τα προγνωστικά τον φέρνουν στις τελευταίες θέσεις.
    Επόμενη η Γεωργία,με μια όμορφη μπαλάντα,τι πρωτότυπο!Πλασάρεται στη 10άδα,σύμφωνα με τις προβλέψεις.Αξίζει να το ακούσετε για την φωνή της νεαρής Sopho Nizharadze που το ερμηνεύει αξιοπρεπέστατα!
    Και πάμε στην Τουρκία και τους Manga!Ένα τραγούδι που σε τίποτα δε θυμίζει ανατολή,με αγγλικό στίχο και μοντέρνα ηλεκτρονική μουσική,που πιθανότατα θα είναι στην 5άδα.
    Συνεχίζει η Αλβανία,χωρίς κανένα κίνδυνο για μας,αφού πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο τραγούδι σε ποπ ύφος και μια ερμηνεία με κανένα ενδιαφέρον από τη Juliana Pasha.
    Je ne sais quoi από την Ισλανδία και την Hera Bjork,η 16η εμφάνιση για τον αποψινό τελικό.Χαρούμενο τραγουδάκι από τη στρουμπουλούλα και την παρέα της.Υψηλές προσδοκίες από τα γραφεία στοιχημάτων,αφού πλασάρεται εντός δεκάδας κι αυτό.
    Και πάμε στο αγαπημένο μου,μετά του Αλκαίου εννοείται!Υπέροχη φωνή,γλυκιά παρουσία και ένα πανέμορφο τραγούδι με ιδιαίτερη σημασία, η ροκ μπαλάντα της Ουκρανίας με την Alyosha, μπορεί να πλασάρεται χαμηλά στις αποδόσεις των bookers ,ελπίζω όμως να πάρει μια καλή θέση γιατί αξίζει.
    H Γαλλία στη 18η θέση  με το Allez Olla Olle,που ,μπορεί να μη πάει πολύ καλά στο διαγωνισμό,θα είναι πάντως το χιτ του καλοκαιριού σίγουρα!Ο Jessy Matador και η παρέα του θα σας κάνουν να σηκωθείτε από τον καναπέ και να χορέψετε μαζί τους!
    Για μια ακόμη φορά η Ρουμανία με ένα πολύ καλά προετοιμασμενο τραγούδι και φέτος στον τελικό της eurovision.Χορευτικό τραγούδι,το Playing with fire από τους Paula Seling και  Ovi,φιλοδοξεί να βρέθεί στην δεκάδα,με τη σύμφωνη γνώμη των προβλέψεων.
    Πίκρα και θλίψη για τον Peter Nalitch και την μπάντα του,εκπροσώπους της Ρωσίας,και το τραγούδι τους Lost and forgotten.Μόνο αν οι τηλεθεατές κάνουν κανένα συνειρμό με την επιτυχημένη σειρά Lost έχουν ελπίδες για διάκριση,αφού το τραγούδι ειναι λίγο....άθλιο!
    Aρμενία,στην 21η σειρά εμφάνισης,με τη σχεδόν..δίμετρη Eve Rivas να μας συστήνεται με το μπούστο της,καθώς είναι το πρώτο της πλάνο!Προσωπικά,δε μου αρέσει ούτε το ψεύτικο μαλλί ούτε η σκηνική παρουσία του τραγουδιού ούτε το τραγούδι και προφανώς δεν αρκεί να είναι κούκλα η τραγουδίστρια.Τα προγνωστικά πάντως την έχουν στην τριάδα.
    Άλλη μια καλή συμμετοχή και ένα από τα φαβορί είναι η επόμενη στη σειρά εμφάνισης,Γερμανία.Η νεαρή Lena τραγουδά Satellite και παέι για πρωτιά.Δεν είναι κάτι πρωτότυπο σα τραγούδι αλλά αξίζει μια καλή θέση σίγουρα.
    Με όπλο ένα πιάνο και την καλή της φωνή,η Filipa Azevedo τραγουδά Ha dias assim κι εκπροσωπεί την Πορτογαλία,ενώ φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος των τραγουδιών.Παρόμοια θέση θα είναι μάλλον και αυτή στην κατάταξη τελικά,για την ίδια.
    Προτελευταία εμφάνιση,το Ισραήλ με το πολλα υποσχόμενο Milim και το νεαρό Harel Skaat να πηγαίνει στον αποψινό τελικό με  καλές κριτικές και στοιχήματα για θέση μέσα στην πεντάδα.Αξιόλογη μπαλάντα που θα σας αρέσει.
    Και φτάσαμε στην τελευταία συμμετοχή του τελικού για φέτος.Η Δανία,λοιπόν,με ένα απόλυτα eurovision-ικό τραγούδι,ελπίζει σε μια καλή θέση και τα προγνωστικά την ευνοούν.Οι Chane και Nevergreen, μπορεί να λιγοψύχησαν προχθές μέχρι να ακούσουν το όνομα της χώρας τους στον τελευταίο φάκελο της πρόκρισης,κατάφεραν όμως να φτάσουν στον τελικό με το In a moment like this και να κλείσουν τη βραδιά με το όμορφο τραγούδι τους.

Έξι ώρες μένουν ως τη μεγάλη βραδιά.Εύχομαι να περάσετε όμορφα και να το διασκεδάσετε με την παρέα σας!Καλή επιτυχία στον Γιώργο Αλκαίο και μια καλή θέση για την Ελλάδα μας!Και μη διστάσετε!Πιάστε το ρυθμό και πείτε κι εσείς.. ΩΠΑ!

27/5/10

LOST

Το μεγάλο φινάλε!
    Μετά από 6 χρόνια,ζήσαμε το μεγάλο φινάλε της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο!Το πολυαναμενόμενο τέλος έφερε πολλά σχόλια και αντιπαραθέσεις στις τάξεις των φανατικών της φίλων,όμως,όπως και συμβαίνει σχεδόν πάντα μετά από τόσο επιτυχημένες σειρές.Άλλος το ήθελε πιο αγωνιώδες,άλλος πιο επεξηγηματικό,άλλος πιο μυστηριώδες.Πολλά εκατομμύρια κόσμου το παρακολούθησε,λίγοι όμως ήταν τελικά εκείνοι που "συμβιβάστηκαν" με την ιδέα ότι η λατρεμένη τους συνήθεια έφτασε στο τέρμα!
    Προσωπικά,εντάξει,δεν ενθουσιάστηκα.Το προτιμώ πάντως ως τέλος,από κάτι που θα ήταν πιο "φανταστικό".Άλλωστε καμμιά φορά,όταν πας να εξηγήσεις τα ανεξήγητα,το πράγμα χωλαίνει και δε πετυχαίνεις τίποτα.Και ένα φινάλε δε πρέπει να ναι έτσι.
    Και για όσους δε κατάλαβαν τί ακριβώς συνέβη,βρήκα ένα άρθρο που θα σας βοηθήσει αρκετά!Εγώ ένα ερώτημα είχα,περί του πότε ακριβώς πέθαναν οι ήρωες,και μου το απάντησε.Πρόκειται για το post "LOST: Η εξήγηση του τέλους" από το μέλος alia του http://blogthea.gr/ .
"..Πρώτο και κυριότερο: ΟΧΙ. Δεν πέθαναν όλοι ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ αεροπορικό δυστύχημα.
Σοβαρά. Το υπόσχομαι. Και δεν είναι όνειρο του Hurley. Και ναι, Κέιτ και Σόγιερ, Lapidus, Μάιλς, ακόμη και Richard επέστρεψαν στον πραγματικό κόσμο. Ο Hurley και ο Ben έμειναν να προστατεύουν το νησί για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Πώς μπορώ να το ξέρω; Πολύ απλό. Ο Christian Shephard μας το λέει όταν ο ίδιος και ο Jack συναντιούνται στο ναό στο τέλος του show. Ό, τι είδε στο νησί συνέβη. Όπως και η αρχική διαφυγή τους, καθώς και η επιστροφή τους, καθώς και το ταξίδι στο χρόνο. Όλα συνέβησαν.
Έτσι, τι δεν ήταν αληθινό; Τα sideways (πλάγιο σύμπαν) . Αυτά τα sideways ήταν (ελλείψει ενός καλύτερου όρου) κάτι σαν Καθαρτήριο. Ήταν μια σχετικά εξιδανικευμένη εκδοχή της ζωής που θα είχαν αν το αεροπλάνο δεν έπεφτε ποτέ σ το νησί. Καθαρτήριο είναι " το ενδιάμεσο στάδιο που περνούσαν οι ψυχές εκείνων των νεκρών, που δικαιούνταν την άφεση αμαρτιών και μια θέση στον παράδεισο, αλλά δεν είχαν προλάβει, πριν το θάνατό τους, να εκτελέσουν εκείνα που χρειάζονταν για τον απόλυτο εξαγνισμό."
Όλοι οι «ναυαγοί» (losties) είχαν σημαντικές ατέλειες. Ήταν ελαττωματικοί ο καθένας ξεχωριστά. Είχαν «χαθεί» [Lost]. Το νησί τους ένωσε, και μέσα στο νησί, οι ίδιοι και τα γεγονότα που τους συνέβησαν τους βοήθησε να «φτιάξουν» ο ένας τον άλλο κάνοντας μεγάλες προόδους. Ο Τζάκ μαθαίνει να αφήνεται. Ο Sawyer γίνεται καλύτερος άνθρωπος έχοντας λιγότερο εμμονή με την εκδίκηση του και ούτω καθεξής. Το Καθαρτήριο του πλάγιου Σύμπαντος είναι η ζωή τους, αν μάθαιναν να "αφήνονται" και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους.
Γιατί έφτιαξαν το Καθαρτήριο; Και πάλι, όπως Christian Shephard εξηγεί, δημιούργησαν το Καθαρτήριο για να βρουν ο ένας τον άλλον πάλι και να θυμηθούν. Να προχωρήσουν από κοινού σε ό,τι έρχεται στη συνέχεια. Νοιάζονταν τόσο πολύ μεταξύ τους, ως ομάδα, επηρεάζοντας ο ένας τον άλλο κατά τέτοιους δραστικούς και δραματικούς τρόπους, λόγω του χρόνου που πέρασαν παρέα στο νησί, που δημιούργησαν έναν δεσμό που απλώνεται πολύ πέρα από τα όρια της ζωής. Ήθελαν και σκόπευαν να προχωρήσουν μαζί. Προς το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο δίκτυο των συνδέσεων στο Καθαρτήριο για να τους βοηθήσουν να βρουν ο ένας τον άλλο και να θυμηθούν. Ο καθένας θυμόταν τι συνέβη όταν ερχόταν σε επαφή με αυτόν που θα τα διορθώνει. Για Κέιτ, ήταν να ζήσει τη γέννηση του Ααρών και πάλι. Για τον Jack, ήταν τελικά να δει το φέρετρο του πατέρα του και να μιλήσει σ 'αυτόν. Για τον Desmond, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του καταλύτη, ήταν το ότι βρέθηκε υποβρύχια με τον Charlie και πάλι.
Ο Christian είπε , δεν υπάρχει "ΤΩΡΑ" εκεί και ότι ο καθένας πεθαίνει τελικά…..
Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι στο πλάγιο σύμπαν, όλοι όσους είδαμε ήταν νεκροί. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει το ΤΩΡΑ στο Καθαρτήριο, ανεξάρτητα από το πότε ή που έχασαν τη ζωή τους, αυτό απλά σημαίνει ότι ήταν όλοι νεκροί και προετοιμάζονταν να προχωρήσουν. Γιατί οι Miles, Richard, Lapidus, Anna Lucia, Daniel, Michael, Walt, κ.ά. ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην τελευταία ομάδα; Γιατί δεν ήταν έτοιμοι. Δεν ήταν απαραίτητοι στο τέλος. Δεν ήταν μέρος της βασικής ομάδας που επηρεάστηκαν μεταξύ τους τόσο δραστικά. Έπαιξαν το ρόλο τους αλλά αυτοί θα προχωρήσουνε στο δικό τους χρόνο, όταν είναι έτοιμοι. Το «Καθαρτήριο» θα συνεχίσει με αυτούς μέσα και θα είναι σαν οι ναυαγοί δεν υπήρχαν ποτέ.
Στο τέλος, η σειρά ασχολήθηκε με την αποδοχή πραγμάτων. Ήταν σχετικά με τις επιλογές και με την γνωριμία του εαυτού μας . Ήταν σχετικά με τους ανθρώπους και τι πρέπει να κάνουν και γιατί. Και ήταν για την μοίρα είτε την επέλεξαν ή όχι.
Το τέλος τι μας άφησε; Με τόνους από μισές απαντήσεις και αναπάντητα ερωτήματα. Εδώ είναι μερικά από αυτά ...
1. Εφόσον ο Jack δεν είχε γιο, ποιός ήταν ο γιος του στο πλάγιο σύμπαν και τι του συνέβη;
Απάντηση : Ο γιος του Jack ήταν πολύ απλά ο ίδιος ο Jack. Του δόθηκε μια πιθανότητα να καθορίσει τα πράγματα που έγιναν σ 'αυτόν ως παιδί. Ήταν μια πληγή που έπρεπε να γιατρέψει ο Jack για να προχωρήσει.
2. Ποιο ήταν το νησί; Ποιος ήταν ο Jacob και ο Man in Black; Τι στο διάβολο ήταν ο μαύρος καπνός;
Απάντηση : Ποιος ξέρει πραγματικά; Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας. Στο τέλος το νησί, ο Jacob και ο Man in Black αφέθηκαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς ερμηνεία. Ο Jacob ήταν ο φύλακας του Φωτός που παγίδευσε και κρατούσε το Σκοτάδι. Το νησί είναι κάτι σαν ένα μεγάλο δοχείο με φελλό που κρατάει το κακό και τη διαφθορά. Ο Man in Black δημιουργήθηκε από ατύχημα. Ωστόσο δεν μας έδωσαν σαφής εικόνα για το νησί διότι το show έπαψε να είναι για το νησί από καιρό.
Δεν θα απαντήσουν στην ερώτηση αυτή, διότι απλά δεν ήταν σημαντική για την τροπή που αποφάσισαν να εξελίξουν τις ιστορίες. Επέλεξαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τους ήρωες. Ξέρω ότι όλοι θέλουν ακόμη να μάθουν όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα.
3. Γιατί ο Μπεν δεν πάει μαζί τους στο τέλος;
Απάντηση : Επειδή δεν ήταν έτοιμος . Είχε κάποια πράγματα στο κεφάλι του, στη ζωή του, να επεξεργαστεί ακόμη. Δεν έγινε θεραπεία.."
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ
    Όπως και να χει,ευχαριστημένοι ή όχι,λατρέψαμε αυτή τη σειρά,αυτό το παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο!Θυμάμαι όταν τελείωσε το Prison Break σκεφτόμουν "και τώρα τι?".Προχθές το βράδυ που είδα το φινάλε του Lost σκέφτηκα το ίδιο.Μετά το Prison Break για μένα ήρθε το Lost.Οπότε,φίλοι μου,κάτι θα βρουν οι αμερικάνοι πάλι για να μας τρελάνουν!!!Ως τότε υπομονή και καμμιά επανάληψη δε βλάπτει,έτσι να τα εμπεδώσουμε!

25/5/10

free time..

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΑΡΧΙΖΕΙ!
Απόψε ο α' ημιτελικός του διαγωνισμού eurovision 2010!Το πάρτυ αρχίζει,με το Γιώργο Αλκαίο και τους friends να διεκδικούν μια θέση στον τελικό με το "OPA"!
Ο ημιτελικός διεξάγεται στην Telenor Arena της νορβηγικής πρωτεύουσας και μαζί με την Ελλάδα διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι χώρες: Μολδαβία, Ρωσία, Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λετονία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Βέλγιο, Μάλτα, Αλβανία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία και Ισλανδία.Η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί 13η κι ελπίζουμε να είναι γούρικο!!Ο ημιτελικός θα μεταδοθεί ζωντανά στις 22:00 από το eurovision.ert.gr και τη ΝΕΤ.
Από μας...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Πηγή :  http://eurovision.ert.gr/

24/5/10

Σινεφιλ..

 Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Άννα Βίσση!


    Λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της νέας τους ταινίας και στη χώρα μας,οι πρωταγωνίστριες της επιτυχημένης σειράς έδωσαν μια αποκλειστική συνέντευξη στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (ΑLPHA) και μίλησαν για την εμπειρία των ρόλων τους μετά από τόσες επιτυχημένες σεζόν.
    "Αυτή η ανέμελη ελευθεριότητα στον ερωτικό τομέα μάλλον ανήκει στο παρελθόν,σε πιο νεαρές ηλικίες.Αυτό που θέλουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να είναι ευτυχισμένες και να βρουν ένα νόημα στη ζωή",είπε η πρωταγωνίστρια Σάρα Τζέσικα Πάρκερ,γνωστή στη σειρά ως Κάρι.
    Η Κιμ Κατράλ,η απελευθερωμένη Σαμάνθα,μιλώντας για την ηρωίδα που υποδύεται,επισημαίνει πως "δεν βλέπω το χαρακτήρα της Σαμάνθα σαν εγωίστρια.Νομίζω απλώς ότι μιλάει για την απόλαυση σε μια σχέση κι αυτό είναι που επιζητά.Όταν η Σαμάνθα λέει 'σε αγαπώ αλλά πιο πολύ αγαπώ εμένα' εννοεί πως αν εκείνη δεν είναι ευτυχισμένη στη σχέση ,τότε και η σχέση θα αποτύχει".
    Η Κριστίν Ντέιβις,ή αλλιώς η πάντα γλυκιά και χαριτωμένη Σάρλοτ,δήλωσε πως "πολλές φορές θα προτιμούσα να μπορούσαμε να ντυθούμε πιο απλά και χαλαρά,στη σειρά!" και η δυναμική Μιράντα,κατά κόσμον Σύνθια Νίξον είπε στο δημοσιογράφο πως το sex&the city για κείνη είναι "γυναίκες στην πόλη που απολαμβάνουν τη ζωή τους και που στηρίζουν η μια την άλλη,στα καλά και στα άσχημα".
    Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ λέει πολλά για την αγαπημένη της χώρα,την Ελλάδα φυσικά.Πολλάκις έχει κάνει διακοπές εδώ με την οικογένειά της,τα τελευταία χρόνια.
"Είναι η αγαπημένη μου χώρα.Θέλω να αγοράσω σπίτι εκεί.Όλοι θα έπρεπε να έχουν ένα σπίτι στην Ελλάδα.Λατρεύω τα ελληνικά φαγητά,το αρνί,τη φάβα,τα χόρτα και τα παραδοσιακά τυριά!Λατρεύω τα πάντα στην Ελλάδα!Και την Άννα Βίσση!Είναι εκπληκτική τραγουδίστρια".
    Όσο για το σενάριο της νέας ταινίας,οι τέσσερεις φίλες θα ζήσουν μια "ηλιοκαμένη" περιπέτεια στο Αμπού Ντάμπι.Μια απόδραση που έρχεται τη στιγμή που προσπαθούν να διαχειριστούν τους παραδοσιακούς ρόλους του γάμου,της μητρότητας κι όχι μόνο!Από τις 27 Μαίου,λοιπόν,στις ελληνικές αίθουσες και όσοι πιστοί προσέλθετε!Καλή σας διασκέδαση!

23/5/10

προσωπογραφίες..


ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ








 
    Δημοσιογράφος,ευθυμογράφος και συγγραφέας,κόρη του Κύπριου πολιτικού και δημοσιογράφου Λουκή Ακρίτα,έγινε ευρύτερα γνωστή από τις πετυχημένες της τηλεοπτικές συνεργασίες,πρώτα ως ηθοποιός κι ύστερα ως σεναριογράφος.
    Έχει γράψει στον "Ταχυδρόμο",στο "Βήμα",στο "Έθνος" και το "Έθνος της Κυριακής" και ,τέλος,στα "Νέα",όπου και απολαμβάνουμε τη στήλη της μέχρι και σήμερα.Έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς,όπως ο "Αθήνα 984" και ο "Αντέννα" και κάθε Σάββατο η εφημερίδα «Τα Νέα του Σαββατοκύριακου» φιλοξενεί τα ευθυμογραφήματα της.
    Έχει κάνει δύο γάμους κι έχει αποκτήσει ένα γιο,τον Παύλο,με το δεύτερο σύζυγό της κι επίσης αγαπημένο ηθοποιό,τον Κώστα Αρζόγλου.
    Για πολλά χρόνια η Έλενα Ακρίτα εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και ασχολήθηκε με την υποκριτική ως ηθοποιός και σεναριογράφος."Γόβα στιλέτο" και "Στρας" στον ΑΝΤ1 ήταν τα πρώτα σενάρια που έγραψε,σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε κιόλας με τον Γιώργο Κυρίτση και τον Κώστα Αρζόγλου,αντίστοιχα.
    Η τεράστια επιτυχία όμως ήρθε μετά το "Με θέα στο πέλαγο",μια αστυνομική σειρά που έγραψαν με τον Γ.Κυρίτση για το Mega.Και φυσικά μιλάω για τη "Βέρα στο δεξί",την ιστορία τεσσάρων γυναικών που, εκτός από μια δυνατή και μακρόχρονη φιλία,τις ενώνει κι ένα ένοχο μυστικό.Μια ιστορία που επί 3 τηλεοπτικές σεζόν έκανε τα μηχανάκια τηλεθέασης να χτυπούν κόκκινο!
    Κι εκεί που όλοι ακόμη μιλούσαν για το τηλεοπτικό φαινόμενο σε καθημερινή σειρά,το 2008,κάνει ξανά την έκπληξη με τα "Μυστικά της Εδέμ".

- Περιμένατε ότι δύο εκατομμύρια τηλεθεατές θα παρακολουθούσαν τα «Μυστικά της Εδέμ»; «Τώρα ρωτάς τον κατ΄ εξοχήν ανασφαλή άνθρωπο κάτι τέτοιο. Σαφώς και δεν το περίμενα και έχοντας ως παρακαταθήκη στο μυαλό μου την τεράστια επιτυχία της “Βέρας στο δεξί” - η οποία βέβαια δεν έκανε τέτοια νούμερα- και πέρυσι είχα δηλώσει ότι θα ένιωθα τυχερή αν θα μπορούσα να αγγίξω αυτή την επιτυχία. Αν μου έλεγες ότι τα “Μυστικά” θα ξεπερνούσαν και τη “Βέρα”, θα έλεγα ότι από τις δυο μας εσύ είσαι η ξανθιά. Ποτέ δεν περιμένω τις επιτυχίες. Δεν ξέρω γιατί»,έλεγε σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ πρίν μερικούς μήνες.
    Η αγαπημένη μας,όμως,Έλενα έχει γράψει ως τώρα και 8 βιβλία ("Aπό την Έλενα με χαμόγελο","Pαντεβού με την Έλενα","H Έλενα στη χώρα των θαυμάτων","H διαθήκη","Tα φλου","Γόβα στιλέτο","Γεννήθηκα ξανθιά" και το "Και οι ξανθιές έχουν ψυχή")κι ένα θεατρικό έργο, τη "δίαιτα του αστροναύτη",που "ανέβηκε" το 2000 σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.Ακόμη,έχει μεταφράσει και διασκευάσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά πολλά θεατρικά έργα, πρόζες και μιούζικαλ.
    Μην παραλείψω φυσικά να αναφέρω τις πολλές εκπομπές και τλεπαιχνίδια που παρουσίασε,μόνη της ή με κορυφαίους δημοσιογράφους,όπως η εκπομπή "Κυριακάτικα" με συμπαρουσιαστή το Δημήτρη Κωνσταντάρα ή το επιτυχημένο "Ο πιο αδύναμος κρίκος" στο Mega.
    Πρίν 2 μήνες στο Μεσολόγγι τιμήθηκε ο πατέρας της.Η ίδια,συγκινημένη,εκφώνησε ένα "λόγο" πλημμυρισμένο από συναισθήματα και μνήμες ενός ανθρώπου,που,με τις ιστορίες της ζωής του,τροφοδότησε τη δική της ζωή και τη δημιουργικότητά της.
 - Την περασμένη Κυριακή, στην εκδήλωση μνήμης για τον πατέρα σας που έγινε στο Μεσολόγγι, μιλήσατε για αρχές και αξίες. Ποια είναι η θέση και ο ρόλος τους στη σημερινή κοινωνία; «Ο ρόλος συρρικνώνεται. Αυτό δεν το συζητώ. Από την άλλη μεριά, δεν θα απαντήσω πολύ απαισιόδοξα, γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το τι κληροδοτούμε στα παιδιά μας και εμείς οι γονείς. Αν τους κληροδοτούμε την άποψη “στόχος είναι τα λεφτά, έτσι είπε ο μπαμπάς, έτσι είπε και η μαμά”, σύμφωνα με το άσμα της εποχής, ή αν τους κληροδοτούμε την άποψη ότι άλλα πράγματα προέχουν στη ζωή, εκτός από την επιβίωση. Θεωρώ ότι η δική μου γενιά έκανε πάρα πάρα πολλά λάθη. Πέρασε από την Αριστερά, και μετά βολευτήκαμε σε σύντομο χρόνο και γίναμε “αστούληδες”. Αλλά τουλάχιστον κάποιοι από εμάς προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και με τον τρόπο μας να ζητήσουμε συγγνώμη από την επόμενη γενιά»,είπε σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ,21-03-2010.
    Έτσι και θα κλείσω αυτό το μίνι-αφιέρωμα σε αυτή τη σημαντική σύγχρονη Ελληνίδα.Σίγουρα μας περιμένουν ακόμη πολλά μοναδικά δημιουργήματα από εκείνη,την αγαπημένη μας Έλενα...!

Πηγές: Εφημερίδα "Το βήμα",el.wikipedia.org

22/5/10

Sports και άλλα!

Ρεκόρ Γκίνες με άρωμα..Πάτρας!
Η Πάτρα μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες καθώς χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διέλευση 2.900 μοτοσικλετιστών από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, για την ταυτόχρονη διέλευση μοτοσικλετιστών πάνω από μια γέφυρα ήταν 2.552. Απίστευτη εικόνα για χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την γέφυρα.
Πολύ σημαντική κίνηση προβολής της χώρας στο εξωτερικό,στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε,κάτι που ευχόμαστε να αντιστοιχηθεί σε αύξηση των κρατήσεων για το καλοκαίρι.
Στο κέντρο της Πάτρας επικράτησε πανδαιμόνιο, από τους χιλιάδες χαρλεάδες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου για το event τους ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να θαυμάσει από κοντά τις θρυλικές μηχανές.
Το κλίμα θύμιζε γιορτή, βοηθούντως και του καιρού που έκανε τελικά το χατήρι των διοργανωτών χθες.Μικροί και μεγάλοι, λάτρεις του θρυλικού αυτού αστεριού της μετακίνησης,βρέθηκαν εκεί και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά όλα τα μοναδικά αυτά κομμάτια,καθώς και να φωτογραφηθούν με αυτά,με την ελπίδα πως μια μέρα μπορεί και να αποκτήσουν ένα!
Θετική ήταν και η ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη διοργάνωση,σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο τουρισμός της περιοχής ακόμη περισσότερο.
Στους ….. ήχους των χιλιάδων Χάρλεϊ Ντέϊβινσον που κατέκλυσαν την Πάτρα για την τετραήμερη πανευρωπαϊκή τους συνάντηση, που ολοκληρώνεται την Δευτέρα 24 Μαϊου, έζησαν οι κάτοικοι της πόλης και τα υπαίθρια καταστήματα αναψυχής Πατρών και περιχώρων.Μεγάλη ανάσα,έστω και ψυχολογική,και για τα καταστήματα εστίασης,και γενικότερα τον εμπορικό κόσμο της πόλης,από το πλήθος κόσμου που συνέρρεε επί 4 ημέρες για να απολαύσει τα σόου και τις μηχανές!
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την βροχή,κάποιοι από τους μοτοσυκλετιστές διέμειναν στο χώρο της Πλαζ στην Αγυιά, στήνοντας τις σκηνές τους, ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε σε ξενώνες και ξενοδοχεία,ανάμεσα στα λοιπά προάστια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πατρέων σε αγαστή συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαϊας και την Διεύθυνση Τροχαίας, είχαν διευθετήσει πολλά πρακτικά προβλήματα, ως προς την διευκόλυνση των μηχανών στο κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερη ήταν η βοήθεια των ανδρών της Τροχαίας για την καθοδήγηση των οδηγών των Χάρλεϊ, από την στιγμή που έβγαιναν από τα πλοία των εξωτερικών γραμμών τα προερχόμενα από τα Ιταλικά λιμάνια και κατέφθαναν στο λιμάνι της Πάτρας μέχρι τον τόπο συνάντησής τους. 
Άντε πάντα τέτοια και καλύτερα!!!!
 

21/5/10

Reality..

Κωνσταντίνος Ηλιάκης

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαίου 2006.
Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν.
Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλιο αρετής και αυτοθυσίας.
Στις 23 Μαίου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του.
Φτάνοντας στα 4 χρόνια από τη μέρα που ο Κώστας Ηλιάκης "χάθηκε",είπα να αναζητήσω περισσότερα στοιχεία.Για τον Κώστα,που τόσο αγαπούσε τη δουλειά του κι "έφυγε" υπηρετώντας την.Τον Κώστα τον πατέρα,τον γιο,τον αδερφό,το φίλο,το συνάδελφο,τον ήρωα..
Μα πώς μπορείς άραγε να μιλήσεις για κάποιον που δεν ήξερες,όσο κι αν ο χαμός του σε συγκλονίζει..?
Αφήνω λοιπόν μόνο αυτή του τη φωτογραφία,να τον δείχνει περήφανο αετό με τη στολή του και λίγα μόνο λόγια για το ποιος ήταν.Τα υπόλοιπα,η θλίψη ο πόνος η οργή η απορία κι η νοσταλγία για αυτό το παλικάρι,ας μείνουν μέσα σας σα φυλαχτό κι ελπίδα πως ακόμη υπάρχουν ήρωες..ακόμη υπάρχουν "πιστοί" άνθρωποι στις αξίες και την ηθική και πάντα θα υπάρχουν να τα υπερασπίζονται και να μας φυλάνε..Και μια ευχή,να ναι, ο Κώστας,ο τελευταίος από αυτούς που θα φύγει έτσι πρόωρα.

Υ.Γ.Βρήκα τυχαία το παρακάτω blog,του Φίλιππου Ηλιάκη,του αδελφού του Κώστα.Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά,στη μνήμη του Κώστα.
http://iliakis.blogspot.com/

20/5/10

..φτίλα............

Η Μαριάννα και η Τζούλια μας επιμορφώνουν με ..5,5% Φ.Π.Α.!!
http://www.youtube.com/watch?v=8w7cy-K-6fo

Απίστευτο!Τα dvd με σκληρό πορνό πωλούνται με συντελεστή 5,5%, ενώ το γάλα και το λάδι πωλούνται στους καταναλωτές με συντελεστή 10%.

Πρόσφατο ρεπορτάζ του Alpha αποκάλυψε ότι το dvd με το σκληρό πορνό της Μαριάννας Ντούβλη που κυκλοφορεί και πωλείται στα περίπτερα πωλείται με μειωμένο συντελεστή 5,5% γιατί έχει "βαφτιστεί" ως επιμορφωτικό υλικό.
Με αυτή την "κομπίνα" ένα σκληρό πορνογραφικό υλικό χαρακτηρίζεται επιμορφωτικό και γλιτώνει την επιβολή του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ.Κάτι που είναι κοινό μυστικό στους χώρους των οικονομικών αναλυτών εδώ και χρόνια!
Το συγκεκριμένο πορνογραφικό υλικό πωλείται στα περίπτερα σε μορφή περιοδικού, το οποίο στην ουσία είναι ψευδές.Μία ζελατίνα, μία έγχρωμη αφίσα χωρίς κανένα κείμενο και ένα χαρτόνι "βαφτίζονται" περιοδικό με dvd δώρο και γλιτώνουν εκατομμύρια!
Και όλα αυτά,τη στιγμή που εμείς ως πολίτες πληρώνουμε για τα περισσότερα αγαθά 21%!
Πηγή: www.newsit.gr

19/5/10

free time..


Tο Νο 12!
Για κείνον είναι το Νο 12,για μένα το Νο 8.Ο λόγος για το τελευταίο μυθιστόρημα του πολυαγαπημένου μου συγγραφέα Πάουλο Κοέλο.Και τί σημαίνουν τα νούμερα?Πολύ απλά,είναι το 8ο, από τα 12 μυθιστορήματά του, που διαβάζω.
Το τί σημαίνει αυτός ο λογοτέχνης για μένα δε ξέρω αν μπορώ να το περιγράψω.Η γραφή του,τόσο μεστή και ουσιαστική,με ταξιδεύει πάντα,στους τόπους που περιγράφει.Από τη Βραζιλία ως την άγρια έρημο,πάντα μα πάντα νιώθω μαζι με τον ήρωα.Πολλά έχω ακούσει για τα βιβλία του,αλλά δε νομίζω πως οποιος τα διαβάσει θα μετανιώσει έστω κι ένα λεπτό χρόνου που ξόδεψε για να το κάνει.Αυτό όμως που μ'αρέσει κυριως είναι πως μυεί τον αναγνώστη κάθε φορά σε κάτι καινούριο,με τόσο ανάλαφρο όμως τρόπο,που σε κάνει να θες να μάθεις χωρίς να βαριέσαι!
Έχοντας λοιπόν διαβάσει και λατρέψει τον "Αλχημιστή",τα "Έντεκα λεπτά",το "Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα",τη "Ζαχίρ",τη "Μπρίντα",τη "Μάγισσα του Πορτομπέλο" και το "Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει",αγόρασα αμέσως με την κυκλοφορία του το "Ο νικητής είναι μόνος" κι ήρθε η ώρα τώρα,σε μια σημαντική στιγμή της ζωής μου,έχοντας ανάγκη από πνευματικά ταξίδια,να το διαβάσω,κι είπα να σας το παρουσιάσω.Η αλήθεια είναι ότι πριν λίγο καιρό,όταν το αγόρασα,το ξεκίνησα λιγάκι,αλλά τώρα είναι η στιγμή που θα το διαβάσω,με όλη μου την ψυχή..
"Το βιβλίο "Ο νικητής είναι μόνος" είναι γεμάτο βαθυστόχαστες σκέψεις για την προσωπική δύναμη και τα αθώα όνειρα που χειραγωγούνται ή καταστρέφονται από την επιτυχία.Εκτιλύσσεται σε μια μέρα,στον κόσμο της μόδας και του κινηματογράφου,στο Φεστιβάλ των Καννών.Είναι η ιστορία του Ιγκόρ,πετυχημένου Ρώσου επιχειρηματία,διατεθειμένου να φτάσει στα πιο σκοτεινά άκρα,προκειμένου να ξανακερδίσει το χαμένο έρωτά του,την πρώην γυναίκα του,την Εύα.Καθώς πάντα πίστευε ότι η ζωή του μαζί της ήταν μέρος ενός θεικού σχεδίου,της είχε πει ότι θα κατέστρεφε κόσμους ολόκληρους για να της ξαναφέρει κοντά του,αν ποτέ την έχανε.Όπως εκτυλίσσεται η ιστορία κι εκτροχιάζεται η ηθική,στην επιφάνεια έρχεται η πάλη μεταξύ μιας δύναμης του κακού και της κοινωνίας.
Στο δωδέκατο μυθιστόρημά του,ο Paulo Koelho υφαίνει επιδέξια τις ιστορίες των ηρώων του και ζωγραφίζει τη συναρπαστική εικόνα ενός κόσμου στον οποίο κυριαρχεί η πολυτέλεια και η υπερβολή,δείχνοντάς μας τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η εμμονή με τη φήμη".
Αν είστε λοιπόν κάποιος από τους λίγους που δεν έχουν γνωρίσει το δικό μας αγαπημένο λογοτέχνη,κάντε το.Δε θα μετανιώσετε,παρά μόνο για το χρόνο που χάσατε μέχρι το ταξίδι..!

18/5/10

Γνωριμίες..

 Greek Idol αποχώρηση.

Η καλύτερη ίσως φωνή του σόου ταλέντων του alpha βρίσκεται από απόψε εκτός διαγωνισμού.
Η Gloria κατάγεται από τη Νιγηρία, γεννήθηκε στην Ελλάδα, έχει ζήσει δέκα χρόνια στην Κέρκυρα και τώρα μένει στην Αθήνα! Το ψευδώνυμό της είναι “glorious” και την ιδιότητα αυτή προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει στη σκηνή με τη ζωντάνια και τη θετική της ενέργεια! Δεν το βάζει κάτω ποτέ, χαμογελά διαρκώς και προσπαθεί μέχρι τέλους για όλα όσα θέλει να πετύχει!
Είναι ιδιαίτερα δραστήρια και αγαπά τα σπορ, το χορό, την r’n’b μουσική και το shopping! Η Gloria δηλώνει cool και αστεία, ωστόσο θυμώνει εύκολα και της αρέσει πολύ να το παίζει αντράκι!
Πίνει Coca-Cola από το μπουκάλι γιατί … «έτσι είναι το στυλ της» και η φράση που χρησιμοποιεί πιο συχνά είναι: «ξέρω ‘γω;». Αν είχε μία υπερφυσική δύναμη θα ήθελε να είναι αόρατη ενώ αν ήταν ζώο θα προτιμούσε να μπορεί να τρέχει γρήγορα, κι έτσι θα ήταν πάνθηρας! Η σχέση της με τη μαγειρική βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αφού η Gloria ξέρει μόνο να φτιάχνει cakes και μακαρόνια με κιμά! Φοβάται τα ύψη και τα περιστέρια (?!) και ευτυχία για εκείνη είναι το να ζει μία υγιή ζωή!
Δηλώνει πως μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής της ήταν όταν έμαθε πως πέρασε στα lives του Greek Idol, κάτι που της έχεις αλλάξει πολύ τη ζωή και που το διασκεδάζει απίστευτα!
Πιστεύει βαθιά στο Θεό, αγαπημένα της χρώματα είναι το γαλάζιο και το πράσινο και θαυμάζει τους Timbaland και Will-I-am.
Πηγή: www.greekidol.tv

Reality..


Όχι στη λήθη!
Μια ανακοίνωση έφτασε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης χθες από την οικογένεια της δολοφονημένης υπαλλήλου της Μαρφιν,Αγγελικής Παπαθανασοπούλου,με μια μόνο επιθυμία..να μη κλειδωθεί κι αυτή η τραγωδία στο κρυφό κουτί της λήθης..
«Η Αγγελική δεν ήταν ηρωίδα και δεν φιλοδοξούσε να γίνει μάρτυρας ή σύμβολο.
Η Αγγελική μεγάλωσε μέσα σε μία αγαπημένη οικογένεια, επένδυσε χρόνο και κόπο στη μόρφωση και τις σπουδές της, εργαζόταν ευσυνείδητα σε μία δουλειά που κέρδισε χάρη στα προσόντα της, παντρεύτηκε τον αγαπημένο της από τα φοιτητικά της χρόνια και περίμενε το πρώτο της παιδί.
Η Αγγελική προσδοκούσε μία ζωή ήσυχη και τα θέλω της ήταν απλά και καθημερινά. Ανήκε στη γενιά όλων αυτών των τριαντάρηδων που, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, είχε τη δυνατότητα να ζήσει χωρίς μεγάλες στερήσεις, να σπουδάσει, να ταξιδέψει ή να ζήσει εκτός των ορίων της χώρας, να εκτεθεί σε άλλες νοοτροπίες για να επιστρέψει σε μία πατρίδα που υπάρχουν φορές που φαίνεται να αντιστέκεται πεισματικά στην πρόοδο των ίδιων της των παιδιών.
Η Αγγελική δεν ανήκε σε κάποια παράταξη. Απείχε συνειδητά, όπως και τόσοι άλλοι της γενιάς της, από ένα σύστημα που δεν την εξέφραζε και την απογοήτευε. Και όπως τόσοι άλλοι από τη γενιά της προσπαθούσε να αλλάξει τα κακώς κείμενα γύρω της ξεκινώντας από το άμεσο περιβάλλον της, από την καθημερινότητά της. Δεν ζήτησε χάρες και δεν της χαρίστηκε τίποτε. Δεν επεδίωκε περισσότερα από όσα μπορούσε να φτάσει με τη δουλειά της και εργαζόταν σκληρά για έναν τρόπο ζωής που ήταν ανάλογος του κόπου που κατέβαλε για να τον αποκτήσει.
Σήμερα, μερικές μόνο μέρες από τη στυγνή δολοφονία της Αγγελικής, του αγέννητου παιδιού της και των δύο συναδέλφων της, εμείς, η οικογένεια και οι φίλοι της, προσπαθούμε ακόμα να δώσουμε λογική διάσταση στα γεγονότα της 5ης Μαΐου μήπως το αδιανόητο μπορέσει να χωρέσει κάπου. Αναλωνόμαστε σε συζητήσεις επί συζητήσεων ψάχνοντας τις απαντήσεις στα αμέτρητα γιατί που μέρα με την μέρα πληθαίνουν.
Όλοι εμείς, αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τα χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και οδύνης που ως τώρα έχουμε δεχθεί από ανθρώπους που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μας δίνει ελπίδα το ότι η δική μας τραγωδία ξύπνησε μια τέτοια μαζική και αυθεντική αντίδραση. Τα ευχαριστώ μας δεν είναι αρκετά για να ανταποδώσουν.
Όλοι εμείς διατηρούμε την ελπίδα ότι η δολοφονία της Αγγελικής, του αγέννητου παιδιού της και των δύο συνάδελφων της δεν θα ξεχαστεί.
Καταλαβαίνουμε ότι όταν η τραγωδία δεν χτυπά τη δική σου πόρτα σιγά- σιγά συμπαρασύρεται από τα προβλήματα της καθημερινότητας του καθενός και η μνήμη ξεθωριάζει. Όμως αν θέλουμε η τραγωδία αυτή να είναι η τελευταία, πρέπει να αντισταθούμε όλοι στη λήθη. Πρέπει όλοι εμείς να αναλογιστούμε και αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ως πολίτες, ως Έλληνες και εν τέλει ως άνθρωποι.
Η Αγγελική θα μπορούσε να είναι η δική σου κόρη, αγαπημένη ή φίλη. Η Αγγελική θα μπορούσε να είναι εσύ»

17/5/10

Σερφάροντας..


Οι συνταγές της παρέας

Σας αρέσει το καλό φαγητό,το ωραίο γλυκό αλλά δεν είστε και ο Μποτρίνι...?Είστε φοιτητής ή εργένης και δε θέλετε να τρώτε κάθε μέρα μακαρόνια και πιτόγυρα?Υπάρχει μια ιστοσελίδα που θα τη λατρέψετε!
"Οι συνταγές της παρέας" μπήκαν στη ζωή μου κάποιο απόγευμα που είχα τη γνωστή.."υπογλυκαιμία"!Θεωρούσα πολύ δύσκολο να φτιάξω ένα λατρεμένο σουφλεδάκι!Η αναζήτηση με έβγαλε σε αυτό το site που πλέον είναι μια από τις αρχικές μου σελίδες!Έχω φτιάξει γλυκά και φαγητά που πέτυχαν με την πρώτη,γιατί οι συνταγές είναι πολύ εύκολες!Περιττό να πω ότι όλη τη Μεγάλη Βδομάδα την κατάφερα με τα πεντανόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού,που φοβόμουν τόσο πολύ να φτιάξω.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια κι έχω να φτιάξω γαλατόπιτα,άλλη μια συνταγή από την παρέα!
Τώρα πια κι εσείς,στην επόμενη πείνα ή λιγούρα,ξέρετε..!
http://www.sintagespareas.gr/

Καλή ..απόλαυση!!!

Σινεφιλ..

ΕΕΕΡΧΕΤΑΙ!!!!
30 Ιουνίου η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης συνέχειας του TWILIGHT ,με τίτλο ECLIPSE.
Οι απανταχού φαν ετοιμάζονται για το μεγάλο "ξεκαθάρισμα" ανάμεσα στα βαμπίρ και τους λυκανθρώπους,ενώ ο μεγάλος έρωτας της Μπέλα και του Έντουαρντ θα μας απασχολήσει για ακόμη μια φορά,σε πιο ήπιους τόνους αυτή τη φορά.
95 εκατομμύρια δολάρια το budget και κάτι μου λέει πως θα έχει την ανάλογη επιτυχία με τα 2 προηγούμενα.Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ,πως με όσα λένε οι συντελεστές και όσα γράφει το βιβλίο,πρέπει να ναι ιδιαίτερα συναρπαστικό και έντονο!
Αν δεν τα έχετε δει ακόμη,προλαβαίνετε!!!Νοικιάστε τα dvd,αράξτε με τους φιλους σας κι απολαύστε!Είμαι σίγουρη πως, μετά,θα περιμένετε,όπως κι εγώ,τη συνέχεια..σαν τρελοί!!!
Ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ..
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=44492

Πηγή: www.newstime.gr

16/5/10

free time..



LEGION
Θέλετε να χαλαρώσετε με ένα ελαφρύ θρίλεράκι δράσης?Προσωπικά,έχω δει και καλύτερα,αλλά τουλάχιστον αξίζει να το δεις για το ακριβοπληρωμένο του καστ,που ηγείται ο Paul Bettany.Μαζί του ο Dennis Quaid.Ακολουθεί κριτική του Γιάννη Βασιλείου..Ένα αστεράκι από μένα για τα ευχάριστα 100 λεπτά!
http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=7016

14/5/10

..φτίλα............

Ποια Τζούλια???Η Βίβιαν από την Πάτρα!!!
Ψηλή,μελαχροινή,19χρονη...Στα 12 ξεκίνησε το μόντελινγκ στην Πάτρα και ήταν αθλήτρια της Παναχαικής στο τρέξιμο και το βάδην,κι είναι έτοιμη να εκθρονίσει τη Τζούλια Αλεξανδράτου,κάνοντας την "παρθενική" της εμφάνιση στην πορνό ταινία με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη.
Η νέα μούσα του Δημήτρη Σειρηνάκη ακούει στο όνομα Βίβιαν Ιωακείμ και θα τη συναντήσετε στη νέα ταινία της γνωστής εταιρείας παραγωγής "SIRINA".Μια σκηνή διάρκειας περίπου 18 λεπτών στις τουαλέτες ενός πολυχώρου διασκέδασης,σύμφωνα με το σενάριο,όπου η Μαρία(Βίβιαν Ιωακείμ), έχοντας πεισθεί από τη Μαριάννα Ντούβλη,επιδίδεται στο πρώτο της one night stand με ένα μπάρμαν.
Τα συμπεράσματα και οι..κριτικές δικές σας!
Αλήθεια,κορίτσια,ποια παίρνει σειρά????


Τραγωδία..

Τελευταία ενημέρωση: 14.05.2010 | 09:21
Πρώτη δημοσίευση: 14.05.2010 | 09:07

Τραγωδία το πρωί, όταν το αγοράκι ξέφυγε για λίγο από την προσοχή των γονιών του...

Το τραγικό συμβάν έγινε στο σπίτι που ζούσε το αγοράκι, στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι γονείς του παιδιού, πρόσεχαν πάντα να μην πλησιάζει ο γιος τους την πισίνα, χωρίς κάποιος να είναι κοντά του. Το πρωί όμως, ξέφυγε για λίγο από την προσοχή τους και το κακό δεν άργησε να γίνει...

Το 5χρονο βγήκε από την εξώπορτα και πλησίασε στην πισίνα. Κάποια στιγμή, γλίστρησε όπως φαίνεται και έπεσε μέσα.
Οι γονείς του, που ήταν μέσα στο σπίτι, ήταν αδύνατο να βοηθήσουν. Όταν άρχισαν να ψάχνουν το άτυχο αγοράκι ήταν αργά. Το παιδί είχε πνιγεί και η μεταφορά του στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε να αντιστρέψει την τραγική κατάληξη.

Πηγή: www.inews.gr

13/5/10

Λαός και Κολωνάκι..!

Επιτέλους,μετά από χρόνια, ακούμε αυτό που όλοι περιμέναμε.Λογαριασμοί και..πόθεν έσχες μεγαλογιατρών,οι οποίοι δηλώνουν στην Εφορία ακόμη και 300 ευρώ ετήσιο εισόδημα,θα γίνουν φύλλο και φτερό.
Εντάξει..όλοι μπράβο λέμε αλλά το ερώτημα παραμένει.Ξαφνικά,στην Ελλάδα "φύτρωσαν" φοροφυγάδες?Τόσα χρόνια όλοι ήταν τίμιοι κι έντιμοι?Θα θέλαμε πολύ μια απάντηση κάποια στιγμή?Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε χθες,ούτε σα κόμμα ούτε σα κυβέρνηση.Μη μας πουν πάλι ότι όλα συνέβησαν στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κωστάκη..!
Ας ευχηθούμε,λοιπόν,να γίνουν πραγματικότητα όλες οι υποσχέσεις.Μια φορά,σε αυτή τη χώρα,ας γίνει κάτι σωστά,γιατί ο κόσμος ζητά επίμονα να πληρώσουν και αυτοί που έχουν..Επιτέλους..

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11996946

11/5/10

ανατριχίλες..

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ.
Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.
http://www.myfilm.gr/article3904.html

Αγαπημένο μου ημερολόγιο..

Καλημέρεςςςςς
Σας καλωσορίζω στο πιο σύγχρονο,μοντέρνο,εποικοδομητικό,επαναστατικό......τί?τα έχετε ξαναδιαβάσει αυτά για μπλογκ?......
Οκ!σας καλωσορίζω στο μπλογκ ΜΟΥ,λοιπόν..Εύχομαι,κάθε ανάγνωση,να είναι μια ευχάριστη στιγμή της ημέρας σας.Με γέλιο,συγκίνηση και ίσως λίγο προβληματισμό καμμιά φορα..
Υπόσχομαι να παραμείνω απλή και καταδεκτική,όσο διάσημο κι αν γίνει αυτό το σημείο προβολής μου,δε θα ναι κι εύκολο!!!!
Καλή ανάγνωση λοιπόν!
Θα περιμένω πάντα τα σχόλια και τα μηνυματάκια σας!