22/5/10

Sports και άλλα!

Ρεκόρ Γκίνες με άρωμα..Πάτρας!
Η Πάτρα μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες καθώς χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διέλευση 2.900 μοτοσικλετιστών από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, για την ταυτόχρονη διέλευση μοτοσικλετιστών πάνω από μια γέφυρα ήταν 2.552. Απίστευτη εικόνα για χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την γέφυρα.
Πολύ σημαντική κίνηση προβολής της χώρας στο εξωτερικό,στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε,κάτι που ευχόμαστε να αντιστοιχηθεί σε αύξηση των κρατήσεων για το καλοκαίρι.
Στο κέντρο της Πάτρας επικράτησε πανδαιμόνιο, από τους χιλιάδες χαρλεάδες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου για το event τους ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να θαυμάσει από κοντά τις θρυλικές μηχανές.
Το κλίμα θύμιζε γιορτή, βοηθούντως και του καιρού που έκανε τελικά το χατήρι των διοργανωτών χθες.Μικροί και μεγάλοι, λάτρεις του θρυλικού αυτού αστεριού της μετακίνησης,βρέθηκαν εκεί και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά όλα τα μοναδικά αυτά κομμάτια,καθώς και να φωτογραφηθούν με αυτά,με την ελπίδα πως μια μέρα μπορεί και να αποκτήσουν ένα!
Θετική ήταν και η ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη διοργάνωση,σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο τουρισμός της περιοχής ακόμη περισσότερο.
Στους ….. ήχους των χιλιάδων Χάρλεϊ Ντέϊβινσον που κατέκλυσαν την Πάτρα για την τετραήμερη πανευρωπαϊκή τους συνάντηση, που ολοκληρώνεται την Δευτέρα 24 Μαϊου, έζησαν οι κάτοικοι της πόλης και τα υπαίθρια καταστήματα αναψυχής Πατρών και περιχώρων.Μεγάλη ανάσα,έστω και ψυχολογική,και για τα καταστήματα εστίασης,και γενικότερα τον εμπορικό κόσμο της πόλης,από το πλήθος κόσμου που συνέρρεε επί 4 ημέρες για να απολαύσει τα σόου και τις μηχανές!
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την βροχή,κάποιοι από τους μοτοσυκλετιστές διέμειναν στο χώρο της Πλαζ στην Αγυιά, στήνοντας τις σκηνές τους, ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε σε ξενώνες και ξενοδοχεία,ανάμεσα στα λοιπά προάστια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πατρέων σε αγαστή συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαϊας και την Διεύθυνση Τροχαίας, είχαν διευθετήσει πολλά πρακτικά προβλήματα, ως προς την διευκόλυνση των μηχανών στο κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερη ήταν η βοήθεια των ανδρών της Τροχαίας για την καθοδήγηση των οδηγών των Χάρλεϊ, από την στιγμή που έβγαιναν από τα πλοία των εξωτερικών γραμμών τα προερχόμενα από τα Ιταλικά λιμάνια και κατέφθαναν στο λιμάνι της Πάτρας μέχρι τον τόπο συνάντησής τους. 
Άντε πάντα τέτοια και καλύτερα!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου