29/5/10

free time..

Everybody say..OPA!

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Γιώργου Αλκαίου
    Απόψε ο μεγάλος τελικός της 55ης διοργάνωσης της Eurovision,και τα βλέμματα όλων των φίλων του θεσμού είναι στραμμένα στο Όσλο.Στη μάχη του τελικού η Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει από τον πρώτο ημιτελικό το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά, ο Γιώργος Αλκαίος & οι Friends συμμετέχουν με το "OPA". Στον τελικό διαγωνίζεται και η Κύπρος, με τον Jon Lilygreen & τους Islanders, τραγουδώντας "Life Looks Better In Spring".Ο τελικός θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) από το eurovision.ert.gr , τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της ΕΡΑ.
    Ποιοί,όμως,είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι της ελληνικής συμμετοχής και ποια τραγούδια θα μας κάνουν να "βαρεθούμε τη ζωή μας"?Τα άκουσα ένα προς ένα,για να ξέρετε και τί να περιμένετε,μη σας πιάσουν εξ'απήνης οι καλοθελητές!!Έτσι κι αλλιώς ακόμη προλαβαίνετε για κανα στοιχηματάκι!
    Πρώτη συμμετοχή που θα εμφανιστεί απόψε είναι το Αζερμπαιτζάν.Η 17χρονη μελαχροινή και ομορφούλα ερμηνεύτρια, Safura, αρέσει αλλά το τραγούδι δεν είναι και να σε συγκλονίσει.Τα στοιχήματα την κατατάσσουν στην 1η τριάδα,αλλά για πρωτιά χλωμό το κόβω!
    Ακολουθεί μία από τις BIG 4,η Ισπανία,με τον Daniel Diges και το τραγούδι Algo Pequenito,ένα γλυκό τραγουδάκι,που θυμίζει όμως πολύ το περυσινό νικητήριο,με την "παραμυθένια" ατμόσφαιρα που προσπαθεί να μας περάσει.Τα στοιχήματα δεν ασχολούνται μαζί του!
    Τρίτη εμφάνιση είναι αυτή της "οικοδέσποινας" Νορβηγίας,μια μπαλάντα με πολλά βιολιά!Καλή φωνή ο Didrik Solli αλλά το My heart is yours δε νομίζω να το δούμε στη 10άδα!Το ίδιο νομίζουν και οι bookers!
    Όσον αφορά,μετά, τη Μολδαβία,είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε ένα κοκτέιλ,να βγάλετε το φαγητό από το φούρνο..Γενικά εκμεταλλευτείτε το 3λεπτο,μια και το τραγούδι είναι..αδιάφορο!
    Πέμπτη συμμετοχή για απόψε,η Κύπρος!Ο Ουαλός Jon Lillygreen και οι Islanders τραγουδούν Life looks better in spring,μια όμορφη μπαλάντα χωρίς πολλές ελπίδες για καλή θέση,σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.Εμείς όμως τους αγαπάμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!
    Βοσνία για τη συνέχεια,και η βαρεμάρα συνεχίζεται.Από τα τραγούδια που αναρωτιέσαι πώς πέρασαν!Άχρωμο ποπάκι και τίποτε άλλο.Αφήστε το και πάμε παρακάτω!
    Στην 7η θέση θα δείτε άλλη μια μπαλάντα και το Βέλγιο να πασχίζει να μπει στη δεκάδα!Μάλλον ο Tom Dice θα πάρει την κιθάρα του και θα γυρίσει νωρίς πίσω..
    Και πάμε στη Σερβία!Να θυμίσω οτι η Σερβία ήταν η νικήτρια το 2007 με εκείνο το υπέροχο Molitva.Ε,φέτος καμμία σχέση!Ο κακομοίρης που τραγουδά έχει το πιο ανεκδιήγητο ίσως μαλλί της φετινής διοργάνωσης!Για το τραγούδι τί να πω..14ο το δίνουν οι bookers κι εγώ προσωπικά ακόμη παρακάτω!
    Λευκορωσία και..πεταλούδες ακολουθούν και το γέλιο συνεχίζεται!Το τραγούδι θυμίζει λίγο εμβατήριο ελευθερίας και η σκηνική παρουσία των 3+2 απογειώνεται τη στιγμή που οι τραγουδίστριες ανοίγουν τα "φτερά" τους.Έλεος παιδιά!Στα στοιχήματα είναι πρώτοι..από το τέλος!
    Η μπαλαντοκατάσταση συνεχίζεται και με την Ιρλανδία.Η Niamh Kavanagh κάνει φιλότιμη προσπάθεια αλλά εμείς έχουμε ήδη βαρεθεί και την αγνοούμε!
    Κι επιτέλους ξυπνάμε!!!11η εμφάνιση και όλοι αναφωνούμε ΩΠΑ!Τα λόγια είναι περιττά και χιλιοειπωμένα.Τα στοιχήματα μας ευνοούν,κι όχι άδικα,για μια ακόμη φορά.Προς το παρόν μας φέρνουν 7ους,αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου θα είμαστε στην 5άδα σίγουρα!Κάποιοι μιλούν ακόμη και για 3η θέση...είδομεν!
    Το Ηνωμένο Βασίλειο,για άλλη μια φορά,εκτός της συμμετοχής του το 2009 με τον Andrew Loyd Weber,στέλνει αδιάφορο τραγούδι.Έτσι κι αλλιώς συμμετέχει πάντα στους τελικούς αφού ειναι μια από τις BIG 4.Δε νομίζω πως ο Josh θα μας απασχολήσει,άλλωστε και τα προγνωστικά τον φέρνουν στις τελευταίες θέσεις.
    Επόμενη η Γεωργία,με μια όμορφη μπαλάντα,τι πρωτότυπο!Πλασάρεται στη 10άδα,σύμφωνα με τις προβλέψεις.Αξίζει να το ακούσετε για την φωνή της νεαρής Sopho Nizharadze που το ερμηνεύει αξιοπρεπέστατα!
    Και πάμε στην Τουρκία και τους Manga!Ένα τραγούδι που σε τίποτα δε θυμίζει ανατολή,με αγγλικό στίχο και μοντέρνα ηλεκτρονική μουσική,που πιθανότατα θα είναι στην 5άδα.
    Συνεχίζει η Αλβανία,χωρίς κανένα κίνδυνο για μας,αφού πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο τραγούδι σε ποπ ύφος και μια ερμηνεία με κανένα ενδιαφέρον από τη Juliana Pasha.
    Je ne sais quoi από την Ισλανδία και την Hera Bjork,η 16η εμφάνιση για τον αποψινό τελικό.Χαρούμενο τραγουδάκι από τη στρουμπουλούλα και την παρέα της.Υψηλές προσδοκίες από τα γραφεία στοιχημάτων,αφού πλασάρεται εντός δεκάδας κι αυτό.
    Και πάμε στο αγαπημένο μου,μετά του Αλκαίου εννοείται!Υπέροχη φωνή,γλυκιά παρουσία και ένα πανέμορφο τραγούδι με ιδιαίτερη σημασία, η ροκ μπαλάντα της Ουκρανίας με την Alyosha, μπορεί να πλασάρεται χαμηλά στις αποδόσεις των bookers ,ελπίζω όμως να πάρει μια καλή θέση γιατί αξίζει.
    H Γαλλία στη 18η θέση  με το Allez Olla Olle,που ,μπορεί να μη πάει πολύ καλά στο διαγωνισμό,θα είναι πάντως το χιτ του καλοκαιριού σίγουρα!Ο Jessy Matador και η παρέα του θα σας κάνουν να σηκωθείτε από τον καναπέ και να χορέψετε μαζί τους!
    Για μια ακόμη φορά η Ρουμανία με ένα πολύ καλά προετοιμασμενο τραγούδι και φέτος στον τελικό της eurovision.Χορευτικό τραγούδι,το Playing with fire από τους Paula Seling και  Ovi,φιλοδοξεί να βρέθεί στην δεκάδα,με τη σύμφωνη γνώμη των προβλέψεων.
    Πίκρα και θλίψη για τον Peter Nalitch και την μπάντα του,εκπροσώπους της Ρωσίας,και το τραγούδι τους Lost and forgotten.Μόνο αν οι τηλεθεατές κάνουν κανένα συνειρμό με την επιτυχημένη σειρά Lost έχουν ελπίδες για διάκριση,αφού το τραγούδι ειναι λίγο....άθλιο!
    Aρμενία,στην 21η σειρά εμφάνισης,με τη σχεδόν..δίμετρη Eve Rivas να μας συστήνεται με το μπούστο της,καθώς είναι το πρώτο της πλάνο!Προσωπικά,δε μου αρέσει ούτε το ψεύτικο μαλλί ούτε η σκηνική παρουσία του τραγουδιού ούτε το τραγούδι και προφανώς δεν αρκεί να είναι κούκλα η τραγουδίστρια.Τα προγνωστικά πάντως την έχουν στην τριάδα.
    Άλλη μια καλή συμμετοχή και ένα από τα φαβορί είναι η επόμενη στη σειρά εμφάνισης,Γερμανία.Η νεαρή Lena τραγουδά Satellite και παέι για πρωτιά.Δεν είναι κάτι πρωτότυπο σα τραγούδι αλλά αξίζει μια καλή θέση σίγουρα.
    Με όπλο ένα πιάνο και την καλή της φωνή,η Filipa Azevedo τραγουδά Ha dias assim κι εκπροσωπεί την Πορτογαλία,ενώ φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος των τραγουδιών.Παρόμοια θέση θα είναι μάλλον και αυτή στην κατάταξη τελικά,για την ίδια.
    Προτελευταία εμφάνιση,το Ισραήλ με το πολλα υποσχόμενο Milim και το νεαρό Harel Skaat να πηγαίνει στον αποψινό τελικό με  καλές κριτικές και στοιχήματα για θέση μέσα στην πεντάδα.Αξιόλογη μπαλάντα που θα σας αρέσει.
    Και φτάσαμε στην τελευταία συμμετοχή του τελικού για φέτος.Η Δανία,λοιπόν,με ένα απόλυτα eurovision-ικό τραγούδι,ελπίζει σε μια καλή θέση και τα προγνωστικά την ευνοούν.Οι Chane και Nevergreen, μπορεί να λιγοψύχησαν προχθές μέχρι να ακούσουν το όνομα της χώρας τους στον τελευταίο φάκελο της πρόκρισης,κατάφεραν όμως να φτάσουν στον τελικό με το In a moment like this και να κλείσουν τη βραδιά με το όμορφο τραγούδι τους.

Έξι ώρες μένουν ως τη μεγάλη βραδιά.Εύχομαι να περάσετε όμορφα και να το διασκεδάσετε με την παρέα σας!Καλή επιτυχία στον Γιώργο Αλκαίο και μια καλή θέση για την Ελλάδα μας!Και μη διστάσετε!Πιάστε το ρυθμό και πείτε κι εσείς.. ΩΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου