21/5/10

Reality..

Κωνσταντίνος Ηλιάκης

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαίου 2006.
Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν.
Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλιο αρετής και αυτοθυσίας.
Στις 23 Μαίου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του.
Φτάνοντας στα 4 χρόνια από τη μέρα που ο Κώστας Ηλιάκης "χάθηκε",είπα να αναζητήσω περισσότερα στοιχεία.Για τον Κώστα,που τόσο αγαπούσε τη δουλειά του κι "έφυγε" υπηρετώντας την.Τον Κώστα τον πατέρα,τον γιο,τον αδερφό,το φίλο,το συνάδελφο,τον ήρωα..
Μα πώς μπορείς άραγε να μιλήσεις για κάποιον που δεν ήξερες,όσο κι αν ο χαμός του σε συγκλονίζει..?
Αφήνω λοιπόν μόνο αυτή του τη φωτογραφία,να τον δείχνει περήφανο αετό με τη στολή του και λίγα μόνο λόγια για το ποιος ήταν.Τα υπόλοιπα,η θλίψη ο πόνος η οργή η απορία κι η νοσταλγία για αυτό το παλικάρι,ας μείνουν μέσα σας σα φυλαχτό κι ελπίδα πως ακόμη υπάρχουν ήρωες..ακόμη υπάρχουν "πιστοί" άνθρωποι στις αξίες και την ηθική και πάντα θα υπάρχουν να τα υπερασπίζονται και να μας φυλάνε..Και μια ευχή,να ναι, ο Κώστας,ο τελευταίος από αυτούς που θα φύγει έτσι πρόωρα.

Υ.Γ.Βρήκα τυχαία το παρακάτω blog,του Φίλιππου Ηλιάκη,του αδελφού του Κώστα.Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά,στη μνήμη του Κώστα.
http://iliakis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου