27/5/10

LOST

Το μεγάλο φινάλε!
    Μετά από 6 χρόνια,ζήσαμε το μεγάλο φινάλε της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο!Το πολυαναμενόμενο τέλος έφερε πολλά σχόλια και αντιπαραθέσεις στις τάξεις των φανατικών της φίλων,όμως,όπως και συμβαίνει σχεδόν πάντα μετά από τόσο επιτυχημένες σειρές.Άλλος το ήθελε πιο αγωνιώδες,άλλος πιο επεξηγηματικό,άλλος πιο μυστηριώδες.Πολλά εκατομμύρια κόσμου το παρακολούθησε,λίγοι όμως ήταν τελικά εκείνοι που "συμβιβάστηκαν" με την ιδέα ότι η λατρεμένη τους συνήθεια έφτασε στο τέρμα!
    Προσωπικά,εντάξει,δεν ενθουσιάστηκα.Το προτιμώ πάντως ως τέλος,από κάτι που θα ήταν πιο "φανταστικό".Άλλωστε καμμιά φορά,όταν πας να εξηγήσεις τα ανεξήγητα,το πράγμα χωλαίνει και δε πετυχαίνεις τίποτα.Και ένα φινάλε δε πρέπει να ναι έτσι.
    Και για όσους δε κατάλαβαν τί ακριβώς συνέβη,βρήκα ένα άρθρο που θα σας βοηθήσει αρκετά!Εγώ ένα ερώτημα είχα,περί του πότε ακριβώς πέθαναν οι ήρωες,και μου το απάντησε.Πρόκειται για το post "LOST: Η εξήγηση του τέλους" από το μέλος alia του http://blogthea.gr/ .
"..Πρώτο και κυριότερο: ΟΧΙ. Δεν πέθαναν όλοι ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ αεροπορικό δυστύχημα.
Σοβαρά. Το υπόσχομαι. Και δεν είναι όνειρο του Hurley. Και ναι, Κέιτ και Σόγιερ, Lapidus, Μάιλς, ακόμη και Richard επέστρεψαν στον πραγματικό κόσμο. Ο Hurley και ο Ben έμειναν να προστατεύουν το νησί για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Πώς μπορώ να το ξέρω; Πολύ απλό. Ο Christian Shephard μας το λέει όταν ο ίδιος και ο Jack συναντιούνται στο ναό στο τέλος του show. Ό, τι είδε στο νησί συνέβη. Όπως και η αρχική διαφυγή τους, καθώς και η επιστροφή τους, καθώς και το ταξίδι στο χρόνο. Όλα συνέβησαν.
Έτσι, τι δεν ήταν αληθινό; Τα sideways (πλάγιο σύμπαν) . Αυτά τα sideways ήταν (ελλείψει ενός καλύτερου όρου) κάτι σαν Καθαρτήριο. Ήταν μια σχετικά εξιδανικευμένη εκδοχή της ζωής που θα είχαν αν το αεροπλάνο δεν έπεφτε ποτέ σ το νησί. Καθαρτήριο είναι " το ενδιάμεσο στάδιο που περνούσαν οι ψυχές εκείνων των νεκρών, που δικαιούνταν την άφεση αμαρτιών και μια θέση στον παράδεισο, αλλά δεν είχαν προλάβει, πριν το θάνατό τους, να εκτελέσουν εκείνα που χρειάζονταν για τον απόλυτο εξαγνισμό."
Όλοι οι «ναυαγοί» (losties) είχαν σημαντικές ατέλειες. Ήταν ελαττωματικοί ο καθένας ξεχωριστά. Είχαν «χαθεί» [Lost]. Το νησί τους ένωσε, και μέσα στο νησί, οι ίδιοι και τα γεγονότα που τους συνέβησαν τους βοήθησε να «φτιάξουν» ο ένας τον άλλο κάνοντας μεγάλες προόδους. Ο Τζάκ μαθαίνει να αφήνεται. Ο Sawyer γίνεται καλύτερος άνθρωπος έχοντας λιγότερο εμμονή με την εκδίκηση του και ούτω καθεξής. Το Καθαρτήριο του πλάγιου Σύμπαντος είναι η ζωή τους, αν μάθαιναν να "αφήνονται" και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους.
Γιατί έφτιαξαν το Καθαρτήριο; Και πάλι, όπως Christian Shephard εξηγεί, δημιούργησαν το Καθαρτήριο για να βρουν ο ένας τον άλλον πάλι και να θυμηθούν. Να προχωρήσουν από κοινού σε ό,τι έρχεται στη συνέχεια. Νοιάζονταν τόσο πολύ μεταξύ τους, ως ομάδα, επηρεάζοντας ο ένας τον άλλο κατά τέτοιους δραστικούς και δραματικούς τρόπους, λόγω του χρόνου που πέρασαν παρέα στο νησί, που δημιούργησαν έναν δεσμό που απλώνεται πολύ πέρα από τα όρια της ζωής. Ήθελαν και σκόπευαν να προχωρήσουν μαζί. Προς το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο δίκτυο των συνδέσεων στο Καθαρτήριο για να τους βοηθήσουν να βρουν ο ένας τον άλλο και να θυμηθούν. Ο καθένας θυμόταν τι συνέβη όταν ερχόταν σε επαφή με αυτόν που θα τα διορθώνει. Για Κέιτ, ήταν να ζήσει τη γέννηση του Ααρών και πάλι. Για τον Jack, ήταν τελικά να δει το φέρετρο του πατέρα του και να μιλήσει σ 'αυτόν. Για τον Desmond, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του καταλύτη, ήταν το ότι βρέθηκε υποβρύχια με τον Charlie και πάλι.
Ο Christian είπε , δεν υπάρχει "ΤΩΡΑ" εκεί και ότι ο καθένας πεθαίνει τελικά…..
Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι στο πλάγιο σύμπαν, όλοι όσους είδαμε ήταν νεκροί. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει το ΤΩΡΑ στο Καθαρτήριο, ανεξάρτητα από το πότε ή που έχασαν τη ζωή τους, αυτό απλά σημαίνει ότι ήταν όλοι νεκροί και προετοιμάζονταν να προχωρήσουν. Γιατί οι Miles, Richard, Lapidus, Anna Lucia, Daniel, Michael, Walt, κ.ά. ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην τελευταία ομάδα; Γιατί δεν ήταν έτοιμοι. Δεν ήταν απαραίτητοι στο τέλος. Δεν ήταν μέρος της βασικής ομάδας που επηρεάστηκαν μεταξύ τους τόσο δραστικά. Έπαιξαν το ρόλο τους αλλά αυτοί θα προχωρήσουνε στο δικό τους χρόνο, όταν είναι έτοιμοι. Το «Καθαρτήριο» θα συνεχίσει με αυτούς μέσα και θα είναι σαν οι ναυαγοί δεν υπήρχαν ποτέ.
Στο τέλος, η σειρά ασχολήθηκε με την αποδοχή πραγμάτων. Ήταν σχετικά με τις επιλογές και με την γνωριμία του εαυτού μας . Ήταν σχετικά με τους ανθρώπους και τι πρέπει να κάνουν και γιατί. Και ήταν για την μοίρα είτε την επέλεξαν ή όχι.
Το τέλος τι μας άφησε; Με τόνους από μισές απαντήσεις και αναπάντητα ερωτήματα. Εδώ είναι μερικά από αυτά ...
1. Εφόσον ο Jack δεν είχε γιο, ποιός ήταν ο γιος του στο πλάγιο σύμπαν και τι του συνέβη;
Απάντηση : Ο γιος του Jack ήταν πολύ απλά ο ίδιος ο Jack. Του δόθηκε μια πιθανότητα να καθορίσει τα πράγματα που έγιναν σ 'αυτόν ως παιδί. Ήταν μια πληγή που έπρεπε να γιατρέψει ο Jack για να προχωρήσει.
2. Ποιο ήταν το νησί; Ποιος ήταν ο Jacob και ο Man in Black; Τι στο διάβολο ήταν ο μαύρος καπνός;
Απάντηση : Ποιος ξέρει πραγματικά; Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας. Στο τέλος το νησί, ο Jacob και ο Man in Black αφέθηκαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς ερμηνεία. Ο Jacob ήταν ο φύλακας του Φωτός που παγίδευσε και κρατούσε το Σκοτάδι. Το νησί είναι κάτι σαν ένα μεγάλο δοχείο με φελλό που κρατάει το κακό και τη διαφθορά. Ο Man in Black δημιουργήθηκε από ατύχημα. Ωστόσο δεν μας έδωσαν σαφής εικόνα για το νησί διότι το show έπαψε να είναι για το νησί από καιρό.
Δεν θα απαντήσουν στην ερώτηση αυτή, διότι απλά δεν ήταν σημαντική για την τροπή που αποφάσισαν να εξελίξουν τις ιστορίες. Επέλεξαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τους ήρωες. Ξέρω ότι όλοι θέλουν ακόμη να μάθουν όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα.
3. Γιατί ο Μπεν δεν πάει μαζί τους στο τέλος;
Απάντηση : Επειδή δεν ήταν έτοιμος . Είχε κάποια πράγματα στο κεφάλι του, στη ζωή του, να επεξεργαστεί ακόμη. Δεν έγινε θεραπεία.."
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ
    Όπως και να χει,ευχαριστημένοι ή όχι,λατρέψαμε αυτή τη σειρά,αυτό το παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο!Θυμάμαι όταν τελείωσε το Prison Break σκεφτόμουν "και τώρα τι?".Προχθές το βράδυ που είδα το φινάλε του Lost σκέφτηκα το ίδιο.Μετά το Prison Break για μένα ήρθε το Lost.Οπότε,φίλοι μου,κάτι θα βρουν οι αμερικάνοι πάλι για να μας τρελάνουν!!!Ως τότε υπομονή και καμμιά επανάληψη δε βλάπτει,έτσι να τα εμπεδώσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου