25/6/10

Πάλι τα ίδια ρε????


    Και τί να πω τώρα,τί να γράψω? Πάλι τα ίδια ρε παιδιά...πάλι αθώοι δολοφονημένοι.. πάλι ένας άνθρωπος φεύγει από το σπίτι τοπυ το πρωί να πάει στη δουλειά του και δε ξαναγυριζει.. πάλι κάποιοι αλήτες,άνανδροι δολοφόνοι νομίζουν πως με το αίμα αθώων θα πετύχουν να καταλύσουν τη χώρα και τη δημοκρατία. Έχουμε συνηθίσει,ψευτόμαγκες! Ότι κι αν κάνετε,κουμάντο θα κάνει η δημοκρατία,έστω και με τις όποιες ελλείψεις και προβλήματα! Εύχομαι μόνο να μην έγιναν επίτηδες πάλι αυτά και να ήταν απλά από θανάσιμη αμέλεια όσων θα έπρεπε να ελέγχουν πριν προωθήσουν επιστολές και δέματα προς το υπουργείο.
    Όσον αφορά τις κυριότερες παραμέτρους της υπόθεσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλειος Ντούμας, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ANT1 Radio δήλωσε πως δεν ελεγχόταν η αλληλογραφία του Υπουργείου! Ο κ. Ντούμας, ο οποίος διαθέτει άμεση γνώση των μηχανισμών ελέγχων, ήταν κατηγορηματικός όσο κατηγορηματικός ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Προστασίας τους Πολίτη, κατά τη συνομιλία που είχε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το βράδυ της Πέμπτης και στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ». Ο κ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης ομολόγησε πως στους μηχανισμούς ελέγχου του Υπουργείου υπάρχει «τρύπα ασφαλείας».
    Τη διαδρομή του δέματος που έφθασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατέληξε με τους σάκους της αλληλογραφίας προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία. Από το «ίχνος» αυτής της διαδρομής ελπίζει η Αντιτρομοκρατική να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα, τουλάχιστον για τη συσκευασία της βόμβας και το δολοφονικό οδοιπορικό της. Η συσκευασία έχει και αυτή τη σημασία της, διότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι πρόκειται για «δώρο» το οποίο εστάλη στον υπουργό με την ευκαιρία του πρόσφατου γάμου του, σενάριο που αποκλείει επίσημα το Υπουργείο.
     Η σφοδρή έκρηξη εξαΰλωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο τα συνεργεία της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση να ανιχνεύσουν χημικά κατάλοιπα. Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, κύκλοι της Αντιτρομοκρατικής άφηναν να εννοηθεί πως ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ομοιάζει με εκείνον που εξερράγη στα Πατήσια προ καιρού, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί ο νεαρός Αφγανός και να τραυματιστεί σοβαρά η μικρή του αδελφή. Οι ίδιοι κύκλοι προσδιορίζουν και το εκρηκτικό υλικό που ήταν ζελατοδυναμίτιδα. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν πως ανιχνεύονται ίχνη πυρίτιδας, πως δεν υπήρχε ρολόι και πως η βόμβα εξερράγη με το άνοιγμα του δέματος. Ένας Θεός ξέρει δηλαδή!
     Η Αστυνομία εξετάζει επί της ουσίας δύο σενάρια. Το πρώτο έχει να κάνει με τη διανομή του δέματος χωρίς τον προληπτικό έλεγχο το οποίο είναι και το πιο ορθολογικό σενάριο, από τη στιγμή που έχει ήδη εντοπιστεί η «τρύπα ασφαλείας» στο σύστημα ελέγχου του Υπουργείου. Το δεύτερο αφορά στη μεταφορά του δέματος από πρόσωπο που διέφυγε την προσοχή της φρουράς και το τοποθέτησε στον σωρό με τα άλλα αντικείμενα αλληλογραφίας. Αυτό το σενάριο είναι και το πλέον «εφιαλτικό», αφού προϋποθέτει συνέργειες.
    Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, υπάρχει το ενδεχόμενο να εξαχθούν κάποια πρώιμα συμπεράσματα ακόμη και εντός της ημέρας.
     Το δέμα-βόμβα θα μπορούσε, ωστόσο, να εκραγεί σε οποιοδήποτε ενδιάμεσο στάδιο ελέγχου, πριν φθάσει ακόμη στο υπουργείο και, βεβαίως, πριν καταλήξει στο γραφείο του υπουργού. Αρκεί να γινόταν έστω ένας τυπικός έλεγχος ή κάποιος να άνοιγε το πακέτο. Ο (οι) αποστολέας του πακέτου δηλαδή ήταν εξαρχής μάλλον σίγουρος για το θεαματικό αποτέλεσμα της ενέργειάς του. Το γεγονός και μόνο ότι ο τελικός παραλήπτης, θεωρητικά τουλάχιστον, ήταν ο ίδιος ο υπουργός και το ότι υπήρχαν κατά τεκμήριο οι προϋποθέσεις ώστε η έκρηξη να συνέβαινε εντός του υπουργείου προσέδιδε στην ενέργεια των αποστολέων της βόμβας ένα στοιχείο σιγουριάς για τον πολιτικό αντίκτυπο που θα προκαλούσε η έκρηξή της. Αυτή η παράμετρος απασχολεί πλέον τους συνεργάτες του υπουργού σε θέματα ασφαλείας. Σημειωτέον ότι η βόμβα εξερράγη κάτω ακριβώς από την κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ που στεγάζεται στον 8ο όροφο του κτιρίου της Κατεχάκη. Με λίγα λόγια, ο εκρηκτικός μηχανισμός παρέκαμψε με επιτυχία το σύνολο του κορμού ασφαλείας του ελληνικού κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Σύμφωνα με το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης, στις 20:10 χθες βράδυ, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο υπασπιστήριο, που βρίσκεται στον έβδομο όροφο, δίπλα ακριβώς από το γραφείο του υπουργού, ο Γιώργος Βασιλάκης ανοίγει το δέμα που προοριζόταν για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το κτίριο σείεται από την ισχυρή έκρηξη. Τμήματα της οροφής και τοίχοι από το δωμάτιο καταρρέουν, πυκνός καπνός και σκόνη καλύπτουν τα πάντα. Όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο άρχισαν να ουρλιάζουν, μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί. Μία λέξη περιγράφει τα όσα συνέβησαν. Πανικός. Ο άτυχος αξιωματικός χάνει ακαριαία τη ζωή του. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε το σώμα του από τη μέση και πάνω διαμελίζεται. Επί τόπου έφθασαν και δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο μετά τις 21:30 στο κτίριο μεταβαίνει και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο γραφείο του με τις δύο γραμματείς του, σε απόσταση δηλαδή λίγων μέτρων από το σημείο της έκρηξης, βγαίνει συγκλονισμένος από το κτίριο και μιλάει στους δημοσιογράφους.
«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τον πολίτη ασφαλή. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα συλληφθούν. Προσωπικά, έχασα έναν πολύτιμο», δηλώνει με σπασμένη φωνή. Λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παραμένει για 20 λεπτά. Αφού ενημερώνεται για τα όσα έχουν συμβεί, αναχωρεί, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Και τί να πει άλλωστε ο Γιωργάκης? Πάνω στα πτώματα πολιτική...?
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου