19/6/10

Πού πας,Κάρολε..?


    Σε εργασιακό «θρίλερ» με παράπλευρες απώλειες χιλιάδες εργαζόμενους και «θεατή» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξελίσσεται η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που δρομολόγησε η κυβέρνηση,μετά από εντολή των "χορηγών" της φυσικά, παρακάμπτοντας τη Βουλή. Μια αλλαγή που βρίσκει αντίθετο το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, πλην εξαιρέσεων,κάποιων βιομηχάνων δηλαδή! Τα ταραγμένα νερά, όμως, μπορεί να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι, καθώς απέναντι σε αυτό το εργασιακό έκτρωμα είναι ακόμη και μερίδα της συμπολίτευσης, βουλευτές της οποίας θεωρούν ότι το κυβερνητικό διάταγμα θα κριθεί αντισυνταγματικό.
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς προβληματισμένος και απογοητευμένος από το πρωτοφανές «κυνήγι» από το ΠΑΣΟΚ -του οποίου και ο ίδιος ήταν ιστορικό κυβερνητικό στέλεχος- έλαβε λεκτικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν αποτέλεσμα και καλύτερες μέρες», είπε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ταυτόχρονα, όμως, ο κ Παπούλιας προανήγγειλε –επικαλούμενος, εμμέσως πλην σαφώς, τις μηδαμινές αρμοδιότητες που του παρέχει το Σύνταγμα της χώρας- την υπογραφή του Διατάγματος που αλλάζει τον εργασιακό χάρτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν δημοσιογράφος ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι «οι εργαζόμενοι προσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε, όταν απολυόμαστε», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον κάλεσε να διαβάσει καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα.
     Η κυβέρνηση σχεδόν από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας παίζει το «εθνοσωτήριο χαρτί», δηλαδή το χιλιοειπωμένο «η σωτηρία της Ελλάδας», η οποία προφανώς επιβάλει μεσαιωνικές αλλαγές στα εργασιακά και το Ασφαλιστικό, που επιφέρουν καταιγιστικές αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο του λαού.
     Ο υπουργός Εργασίας που δέχτηκε ανηλεή επίθεση από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και άκουσε δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «υπουργό των ανέργων», υπεραμύνεται μέχρι κεραίας το υπουργικό του έργο. Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι περνάει «πάρα πολύ δύσκολες ώρες», οι οποίες, όμως, δεν τον κάμπτουν. «Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.Αχ αυτά τα δακρύβρεχτα! Έλεος κε Λοβέρδο μας!!
     Από την άλλη, το κυβερνητικό τέχνασμα του κου Παπανδρέου να αποφύγει τη Βουλή στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων προς το παρόν του "έκατσε"! Έπεται, όμως, και η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό κάπου στα μέσα Ιουλίου, που είναι πραγματικό τεστ επιβίωσης για την κυβέρνηση.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται -αν και το στενό του περιβάλλον έχει αντιρρήσεις- να προσφύγει ακόμη και στις κάλπες, αν διαπιστωθεί νέο αντάρτικο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές», δηλώνει ο Γιωργάκης, που καλείται να αντιμετωπίσει τον πιο καυτό Ιούλιο στη νεότερη ιστορία της χώρας!

Πηγή:
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου