14/6/10

ΕΛΕΟΣ!


    Μοντέλα με αποκαλυπτικά φορέματα, δωδεκάποντες γόβες και το απαραίτητο ποτό στο χέρι, ποζάρουν προκλητικά μπροστά στα πυροβόλα του θωρηκτού σαν να βρίσκονται σε νυχτερινό κέντρο της Παραλιακής και όχι σε ένα σύμβολο της ιστορίας...Οι φωτογραφίες με το κατάστρωμα του ένδοξου θωρηκτού να έχει μετατραπεί σε πίστα για τσιφτετέλια, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα!
    Ο λόγος για το νεόνυμφο ζευγάρι Πατίτσα- Χρουσαλά που μετέτρεψαν σε γαμήλιο πάρτι την εκδήλωση της ναυτιλιακής εταιρείας «AtlasMaritime» -που ανήκει στην οικογένεια Πατίτσα- με αφορμή την λήξη της έκθεσης «Ποσειδώνια 2010», την περασμένη Πέμπτη.
    Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη είδε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» τις φωτογραφίες του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ,του πλοίου - σύμβολο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να μετατρέπεται σε μπιτς μπαρ!Ακόμα και ειδικό μπουφέ είχαν στήσει οι διοργανωτές με ποτά και καλάθια με κουφέτα σε διάφορα χρώματα πάνω στο κατάστρωμα.Φωτορυθμικά φώτιζαν ολόκληρο το πλοίο.Σίγουρα οι κυρίες με τα μίνι δε γνωρίζουν για το Ναύαρχο Κουντουριώτη και την απελευθέρωση του Αιγαίου. Αυτοί που τους το παραχώρησαν όμως;
"Ευτελίζουν για μια ακόμη φορά την κοινωνία μας τη δημόσια ζωή μας. Το Αβέρωφ έχει τη δική του ιστορία, δεν έχει ιστορία καλλιστείων" είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ενώ ο πρώην αρχηγός του στόλου, Γρηγόρης Δεμεστίχας,είπε "Το ζευγάρι να ζήσει και να ευτυχίσει ομως εκπλήσσομαι και θυμώνω. Το θωρυκτό Αβέρωφ είναι σύμβολο. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν θέσεις σε κοσμικά κέντρα αλλά βεβηλώνουν τα εθνικά κειμήλια. Δε νομίζω ότι ο Κουντουριώτης, ο ναύαρχος, θα είχε φανταστεί να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις..."
    Από την πλευρά του το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η ναυτιλιακή εταιρία του Λέοντα Πατίτσα είχε όλες τις νόμιμες άδειες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.
    Η δημοσίευση των εικόνων της ντροπής στο θωρηκτο έχει προκαλέσει αναστάτωση και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού  το οποίο διέταξε έρευνα και υποστηρίζει ότι "έχουν ήδη ζητηθεί από τον Διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν".
    Αν για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
    Υπενθυμίζεται οτι το θωρηκτό Αβέρωφ είναι το ιστορικότερο και ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας καθώς άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο.Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.Οι νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσαν τις προσδοκίες του Σουλτάνου για τον έλεγχο του Αιγαίου.Τον Οκτώβριο του 1918 το “Αβέρωφ” ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, ενω συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, μεταφέροντας στρατεύματα και παραλαμβάνοντας τους πρόσφυγες μετά την Καταστροφή. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το “Αβέρωφ” συμμετείχε σε νηοπομπές στον Ινδικό Ωκεανό.Το 1951 το Αβέρωφ παροπλίσθηκε και απο το 1984 είναι πλωτό μουσείο τιμώντας με την παρουσία του το Ελληνικό Ναυτικό και την ναυτική κληρονομιά της Ελλάδος.
    Προς το παρόν,στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δίνει εξηγήσεις από το πρωί ο υπεύθυνος του «Αβέρωφ», που καλείται να εξηγήσει τα... ανεξήγητα!Ο διοικητής του πλοίου - συμβόλου καλείται να πει στους ανωτέρους του πώς μια εκδήλωση ναυτιλιακής εταιρείας μετατράπηκε σε γαμήλιο γλέντι και πώς από την μουσική δωματίου που προβλέπει το πρωτόκολλο περάσαμε στα καλαματιανά, τα νησιώτικα και τα ντίσκο.Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο διοικητής θα «ξηλωθεί», ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα που διέταξε χθες το ΓΕΝ.
    Το θέμα,όπως ήταν φυσικό,έφτασε και μέχρι τα έδρανα της Βούλης,όπου και καλούνται να δώσουν λύση στο απίστευτο θέμα που προέκυψε απο την ηλιθιότητα και τη μεγαλομανία κάποιων!

Πηγές:
madata.gr , sigmalive.com , gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου