3/7/10

Τον ίδιο το Θεό...

"Κοίταξέ με δυο φορές
μια στα μάτια, μια στα χείλη
η αλήθεια σου μικρή
ένα δάκρυ σου έχει φύγει....
"

    Και κάπως έτσι,μετά από 2ωρη αναμονή,πραγματοποιήθηκε κι αυτή η συναυλία των Μπλε,χθες βράδυ σε beach bar ,στην παραλία Παναγοπούλας,στην Πάτρα.
Για μένα,η άψογη ερμηνεία,η ροκ διάθεση και το εναλλακτικό στυλ δεν αποτέλεσαν παρά μια ευχάριστη επιβεβαίωση της δίκαιης προτίμησής μου στο συγκεκριμένο συγκρότημα τόσα χρόνια! Κι από ότι κατάλαβα,όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί την ίδια άποψη έχουν.
    Η αλήθεια είναι ότι ξενέρωσα αρκετά με την καθυστέρηση,αφού σε όλη τη διαφημιστική προώθηση της εμφάνισης η ώρα έναρξης ήταν 22.00 και κόντεψε να φτάσει 24.00 για να ξεκινήσει,αλλά επιφυλλάσομαι για το ποιός ευθύνεται,καθώς το γκρουπ το έχω δει και παλιότερα στην Πάτρα χωρίς καμμία καθυστέρηση εκείνη τη φορά.
    Γεγονός είναι πως φέτος στην πόλη μας εκδηλώνονται πολλές ενδιαφέρουσες συναυλίες και για όλες τις.."τσέπες",πράγμα πολύ σημαντικό στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε.
    Δυστυχώς,προσωπικά,δεν έχω υλικό από τη χθεσινή συναυλία αλλά σας βεβαιώ ότι ήταν υπέροχα! Η μπάντα μάγεψε για άλλη μια φορά,ερμηνεύοντας όλες τις γνωστές τους επιτυχίες,όπως το δημοφιλές και υπέροχο "Τον ίδιο το Θεό" και το "Δε θέλω", γνωστές σύγχρονες ροκιές κι όχι μόνο,τραγούδια δικά τους και άλλων συγκροτημάτων της εγχώριας και διεθνούς εναλλακτικής ροκ σκηνής.
    Για την ιστορία, οι Μπλε είναι μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη του συγκροτήματος αποτελούν ο Γιώργος Παπαποστόλου(manager, σύνθεση, φωνή, φωνητικά), ο Γιώργος Παρώδης (στίχοι), η Νατάσσα Αλεξίου (βιολί) και η Τζώρτζια Κεφαλά (φωνή).
Οι Μπλε ουσιαστικά γεννήθηκαν μετά την γνωριμία του Γιώργου Παπαποστόλου και του Γιώργου Παρώδη με την Θεοδοσία Τσάτσου στη Θεσσαλονίκη. Η Θεοδοσία Τσάτσου ήταν η πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος, και σε αυτήν ανήκουν τα φωνητικά του παρθενικού δίσκου Ενοχές του 1996. Μετά την απόφασή της να αποχωρήσει και να ακολουθήσει σόλο καριέρα, οι Μπλε συνεργάστηκαν με επιτυχία με την Τζώρτζια Κεφαλά και την Melody για τα φωνητικά (δίσκος Μπλε, 1998), με την πρώτη να αποτελεί πλέον την κύρια ερμηνεύτρια του γκρουπ. Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσαν αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία.
Η δισκογραφία τους ,μέχρι πριν το τελευταίο "Μια φορά κι ένα καιρό",είναι τα άλμπουμ Ενοχές (1996) ,Μπλε (1998) ,Έλα να δεις (2000) ,Στα μαύρα έχω ντυθεί (2002) ,Έτσι θέλω εγώ να ζω (2004) ,Όνειρα σου τραγουδάω (2006) και τα singles,Ποιός νοιάζεται για μας (1996) ,Κόλα Κόκα (1999) ,Κόκκινο Φιλί (2000) ,Πιάνω φωτιά (2002) ,Δε Θέλω (2002) ,Δεν Ξέρεις πόσο (2003) ,Τον Ίδιο το Θεό (2006).

Κλείνω με μια αφιέρωση που θα μου επιτρέψετε να σας αποκρύψω τις λεπτομέρειες. Από ζωντανή εμφάνιση των Μπλε το 2006, το αγαπημένο μου κομμάτι..Τον ίδιο το Θεό..
Χαίρετε!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου