17/6/10

Πόση άλλη ..βρώμα????

Άνοιξε η Ξερόλακκα – ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Πάτρα
 
 
    Άρχισε από προχθές, η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την απόφαση των κατοίκων της Ξερόλακκας, να άρουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Δεμαρτίνο, θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να απομακρυνθούν οι όγκοι των σκουπιδιών και να καθαριστεί η πόλη.
    Με ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι της περιοχής της Ξερόλακκας αναφέρουν ότι αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν τη μορφή των αγώνων τους, επιδεικνύοντας πνεύμα ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας. Επίσης χαρακτηρίζουν θετική τη στάση της Εισαγγελίας Πατρών, της Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών, οι οποίες όπως τονίζουν, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την απομόνωση της Δημοτικής Αρχής.
    Οι κάτοικοι της Ξερόλακκας, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο την επομένη στο κτίριο Λαδόπουλου, όπου ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και ζήτησαν να ληφθεί απόφαση εδώ και τώρα και να επιβληθεί η πλήρης νομιμότητα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
    Εκτάκτως συνεδρίασε,επίσης, σήμερα Πέμπτη  το μεσημέρι, στις 12.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος  στο Μέγαρο Κόλλα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαίας με αντικείμενο συζήτησης το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Στο Νομαρχιακό τίθενται επι τάπητος θέματα που αφορούν την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τη ΜΠΕ, τη δημιουργία νέου κυττάρου υποδοχής σκουπιδιών κ.α.Παρόντες στη συνεδρίαση θα είναι και οι κάτοιοι της Ξερόλακκας.
    Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχαίας Νίκος Καραθανασόπουλος με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πάτρα. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Στην Πάτρα εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα ο "ΧΥΤΑ" Ξερόλακας. Συγκεκριμένα καταστρατηγούνται οι περιβαλλοντολογικοί όροι, αφού διαπιστωμένα έχει γίνει επέκταση του σε βάρος δασικής έκτασης, υπέρβαση του ύψους των απορριμμάτων, χωρίς διάστρωση στο έδαφος κατάλληλων μεμβρανών, χωρίς συλλογή και καύση του βιοαερίου, χωρίς συμπίεση  και κάλυψη των απορριμμάτων όπως προβλέπεται, χωρίς πυροπροστασία, κλπ.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας με την συνενοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, από χρόνια όχι μόνο διαχειρίζεται τον "ΧΥΤΑ" κατά τρόπο ολέθριο για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, αλλά θέλει και να τον επεκτείνει κατά 20 στρέμματα, παρά τις αντιρρήσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αφού βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο κοντά στον σπουδαιότατο Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης.
Τα απορρίμματα μπορεί να υποδεχθεί αμέσως ο υπάρχων και ευρισκόμενος σε λειτουργία ΧΥΤΑ στου Φλόκα. Ο λόγος που ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Φούρας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Αλεξόπουλος και άλλοι αντιδρούν στη λύση αυτή είναι ότι προωθούν, διαμέσου της πολιτικής εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ, αν και μπορεί η διαχείριση να γίνει με διαλογή στη πηγή και λιπασματοποίηση των οργανικών, πολύ φθηνότερα και με καλύτερο αποτέλεσμα.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
Θα δοθεί άδεια επέκτασης του "ΧΥΤΑ" Ξερόλακας;
Πότε θα κλείσει αφού λειτουργεί παράνομα;
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Αχαΐας και σε ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας;".
    Για να δούμε,αυτή τη φορά θα δοθεί κάποια ουσιαστική λύση ή θα πρέπει να ανεχτούμε πολύ ακόμα την ανθυγεινή ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την περιοχή κατακαλόκαιρο?
 Πηγή: thebest.gr

Και μια προσφορά του..καταστήματος! Εκτονωθείτε εδώ!

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι σωστό να γράφετε οι κάτοικοι της Ξερόλακας, [το σωστό οι κάτοικοι του Αρκτικού διαμερίσματος], διότι η χωματερή έχει αρνητική επίδραση σε χιλιάδες οικογένειες δεξιά και αριστερά του ποταμού Μιλείχου. Επίσης ολόκληρη η Πάτρα από το μεθάνιο, τα αιωρούμενα σωματίδια, και την τεράστια βλάβη του υδροφόρου ορίζοντα που οι γεωτρήσεις του δήμου για την υδροδότηση της Πάτρας απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον σκουπιδότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή