25/6/10

Πάλι τα ίδια ρε????


    Και τί να πω τώρα,τί να γράψω? Πάλι τα ίδια ρε παιδιά...πάλι αθώοι δολοφονημένοι.. πάλι ένας άνθρωπος φεύγει από το σπίτι τοπυ το πρωί να πάει στη δουλειά του και δε ξαναγυριζει.. πάλι κάποιοι αλήτες,άνανδροι δολοφόνοι νομίζουν πως με το αίμα αθώων θα πετύχουν να καταλύσουν τη χώρα και τη δημοκρατία. Έχουμε συνηθίσει,ψευτόμαγκες! Ότι κι αν κάνετε,κουμάντο θα κάνει η δημοκρατία,έστω και με τις όποιες ελλείψεις και προβλήματα! Εύχομαι μόνο να μην έγιναν επίτηδες πάλι αυτά και να ήταν απλά από θανάσιμη αμέλεια όσων θα έπρεπε να ελέγχουν πριν προωθήσουν επιστολές και δέματα προς το υπουργείο.
    Όσον αφορά τις κυριότερες παραμέτρους της υπόθεσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλειος Ντούμας, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ANT1 Radio δήλωσε πως δεν ελεγχόταν η αλληλογραφία του Υπουργείου! Ο κ. Ντούμας, ο οποίος διαθέτει άμεση γνώση των μηχανισμών ελέγχων, ήταν κατηγορηματικός όσο κατηγορηματικός ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Προστασίας τους Πολίτη, κατά τη συνομιλία που είχε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το βράδυ της Πέμπτης και στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ». Ο κ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης ομολόγησε πως στους μηχανισμούς ελέγχου του Υπουργείου υπάρχει «τρύπα ασφαλείας».
    Τη διαδρομή του δέματος που έφθασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατέληξε με τους σάκους της αλληλογραφίας προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία. Από το «ίχνος» αυτής της διαδρομής ελπίζει η Αντιτρομοκρατική να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα, τουλάχιστον για τη συσκευασία της βόμβας και το δολοφονικό οδοιπορικό της. Η συσκευασία έχει και αυτή τη σημασία της, διότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι πρόκειται για «δώρο» το οποίο εστάλη στον υπουργό με την ευκαιρία του πρόσφατου γάμου του, σενάριο που αποκλείει επίσημα το Υπουργείο.
     Η σφοδρή έκρηξη εξαΰλωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο τα συνεργεία της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση να ανιχνεύσουν χημικά κατάλοιπα. Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, κύκλοι της Αντιτρομοκρατικής άφηναν να εννοηθεί πως ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ομοιάζει με εκείνον που εξερράγη στα Πατήσια προ καιρού, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί ο νεαρός Αφγανός και να τραυματιστεί σοβαρά η μικρή του αδελφή. Οι ίδιοι κύκλοι προσδιορίζουν και το εκρηκτικό υλικό που ήταν ζελατοδυναμίτιδα. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν πως ανιχνεύονται ίχνη πυρίτιδας, πως δεν υπήρχε ρολόι και πως η βόμβα εξερράγη με το άνοιγμα του δέματος. Ένας Θεός ξέρει δηλαδή!
     Η Αστυνομία εξετάζει επί της ουσίας δύο σενάρια. Το πρώτο έχει να κάνει με τη διανομή του δέματος χωρίς τον προληπτικό έλεγχο το οποίο είναι και το πιο ορθολογικό σενάριο, από τη στιγμή που έχει ήδη εντοπιστεί η «τρύπα ασφαλείας» στο σύστημα ελέγχου του Υπουργείου. Το δεύτερο αφορά στη μεταφορά του δέματος από πρόσωπο που διέφυγε την προσοχή της φρουράς και το τοποθέτησε στον σωρό με τα άλλα αντικείμενα αλληλογραφίας. Αυτό το σενάριο είναι και το πλέον «εφιαλτικό», αφού προϋποθέτει συνέργειες.
    Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, υπάρχει το ενδεχόμενο να εξαχθούν κάποια πρώιμα συμπεράσματα ακόμη και εντός της ημέρας.
     Το δέμα-βόμβα θα μπορούσε, ωστόσο, να εκραγεί σε οποιοδήποτε ενδιάμεσο στάδιο ελέγχου, πριν φθάσει ακόμη στο υπουργείο και, βεβαίως, πριν καταλήξει στο γραφείο του υπουργού. Αρκεί να γινόταν έστω ένας τυπικός έλεγχος ή κάποιος να άνοιγε το πακέτο. Ο (οι) αποστολέας του πακέτου δηλαδή ήταν εξαρχής μάλλον σίγουρος για το θεαματικό αποτέλεσμα της ενέργειάς του. Το γεγονός και μόνο ότι ο τελικός παραλήπτης, θεωρητικά τουλάχιστον, ήταν ο ίδιος ο υπουργός και το ότι υπήρχαν κατά τεκμήριο οι προϋποθέσεις ώστε η έκρηξη να συνέβαινε εντός του υπουργείου προσέδιδε στην ενέργεια των αποστολέων της βόμβας ένα στοιχείο σιγουριάς για τον πολιτικό αντίκτυπο που θα προκαλούσε η έκρηξή της. Αυτή η παράμετρος απασχολεί πλέον τους συνεργάτες του υπουργού σε θέματα ασφαλείας. Σημειωτέον ότι η βόμβα εξερράγη κάτω ακριβώς από την κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ που στεγάζεται στον 8ο όροφο του κτιρίου της Κατεχάκη. Με λίγα λόγια, ο εκρηκτικός μηχανισμός παρέκαμψε με επιτυχία το σύνολο του κορμού ασφαλείας του ελληνικού κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Σύμφωνα με το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης, στις 20:10 χθες βράδυ, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο υπασπιστήριο, που βρίσκεται στον έβδομο όροφο, δίπλα ακριβώς από το γραφείο του υπουργού, ο Γιώργος Βασιλάκης ανοίγει το δέμα που προοριζόταν για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το κτίριο σείεται από την ισχυρή έκρηξη. Τμήματα της οροφής και τοίχοι από το δωμάτιο καταρρέουν, πυκνός καπνός και σκόνη καλύπτουν τα πάντα. Όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο άρχισαν να ουρλιάζουν, μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί. Μία λέξη περιγράφει τα όσα συνέβησαν. Πανικός. Ο άτυχος αξιωματικός χάνει ακαριαία τη ζωή του. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε το σώμα του από τη μέση και πάνω διαμελίζεται. Επί τόπου έφθασαν και δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο μετά τις 21:30 στο κτίριο μεταβαίνει και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο γραφείο του με τις δύο γραμματείς του, σε απόσταση δηλαδή λίγων μέτρων από το σημείο της έκρηξης, βγαίνει συγκλονισμένος από το κτίριο και μιλάει στους δημοσιογράφους.
«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τον πολίτη ασφαλή. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα συλληφθούν. Προσωπικά, έχασα έναν πολύτιμο», δηλώνει με σπασμένη φωνή. Λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παραμένει για 20 λεπτά. Αφού ενημερώνεται για τα όσα έχουν συμβεί, αναχωρεί, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Και τί να πει άλλωστε ο Γιωργάκης? Πάνω στα πτώματα πολιτική...?
   

19/6/10

Πού πας,Κάρολε..?


    Σε εργασιακό «θρίλερ» με παράπλευρες απώλειες χιλιάδες εργαζόμενους και «θεατή» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξελίσσεται η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που δρομολόγησε η κυβέρνηση,μετά από εντολή των "χορηγών" της φυσικά, παρακάμπτοντας τη Βουλή. Μια αλλαγή που βρίσκει αντίθετο το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, πλην εξαιρέσεων,κάποιων βιομηχάνων δηλαδή! Τα ταραγμένα νερά, όμως, μπορεί να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι, καθώς απέναντι σε αυτό το εργασιακό έκτρωμα είναι ακόμη και μερίδα της συμπολίτευσης, βουλευτές της οποίας θεωρούν ότι το κυβερνητικό διάταγμα θα κριθεί αντισυνταγματικό.
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς προβληματισμένος και απογοητευμένος από το πρωτοφανές «κυνήγι» από το ΠΑΣΟΚ -του οποίου και ο ίδιος ήταν ιστορικό κυβερνητικό στέλεχος- έλαβε λεκτικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν αποτέλεσμα και καλύτερες μέρες», είπε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ταυτόχρονα, όμως, ο κ Παπούλιας προανήγγειλε –επικαλούμενος, εμμέσως πλην σαφώς, τις μηδαμινές αρμοδιότητες που του παρέχει το Σύνταγμα της χώρας- την υπογραφή του Διατάγματος που αλλάζει τον εργασιακό χάρτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν δημοσιογράφος ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι «οι εργαζόμενοι προσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε, όταν απολυόμαστε», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον κάλεσε να διαβάσει καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα.
     Η κυβέρνηση σχεδόν από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας παίζει το «εθνοσωτήριο χαρτί», δηλαδή το χιλιοειπωμένο «η σωτηρία της Ελλάδας», η οποία προφανώς επιβάλει μεσαιωνικές αλλαγές στα εργασιακά και το Ασφαλιστικό, που επιφέρουν καταιγιστικές αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο του λαού.
     Ο υπουργός Εργασίας που δέχτηκε ανηλεή επίθεση από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και άκουσε δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «υπουργό των ανέργων», υπεραμύνεται μέχρι κεραίας το υπουργικό του έργο. Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι περνάει «πάρα πολύ δύσκολες ώρες», οι οποίες, όμως, δεν τον κάμπτουν. «Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.Αχ αυτά τα δακρύβρεχτα! Έλεος κε Λοβέρδο μας!!
     Από την άλλη, το κυβερνητικό τέχνασμα του κου Παπανδρέου να αποφύγει τη Βουλή στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων προς το παρόν του "έκατσε"! Έπεται, όμως, και η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό κάπου στα μέσα Ιουλίου, που είναι πραγματικό τεστ επιβίωσης για την κυβέρνηση.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται -αν και το στενό του περιβάλλον έχει αντιρρήσεις- να προσφύγει ακόμη και στις κάλπες, αν διαπιστωθεί νέο αντάρτικο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές», δηλώνει ο Γιωργάκης, που καλείται να αντιμετωπίσει τον πιο καυτό Ιούλιο στη νεότερη ιστορία της χώρας!

Πηγή:
zougla.gr

17/6/10

Πόση άλλη ..βρώμα????

Άνοιξε η Ξερόλακκα – ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Πάτρα
 
 
    Άρχισε από προχθές, η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την απόφαση των κατοίκων της Ξερόλακκας, να άρουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Δεμαρτίνο, θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να απομακρυνθούν οι όγκοι των σκουπιδιών και να καθαριστεί η πόλη.
    Με ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι της περιοχής της Ξερόλακκας αναφέρουν ότι αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν τη μορφή των αγώνων τους, επιδεικνύοντας πνεύμα ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας. Επίσης χαρακτηρίζουν θετική τη στάση της Εισαγγελίας Πατρών, της Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών, οι οποίες όπως τονίζουν, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την απομόνωση της Δημοτικής Αρχής.
    Οι κάτοικοι της Ξερόλακκας, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο την επομένη στο κτίριο Λαδόπουλου, όπου ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και ζήτησαν να ληφθεί απόφαση εδώ και τώρα και να επιβληθεί η πλήρης νομιμότητα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
    Εκτάκτως συνεδρίασε,επίσης, σήμερα Πέμπτη  το μεσημέρι, στις 12.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος  στο Μέγαρο Κόλλα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαίας με αντικείμενο συζήτησης το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Στο Νομαρχιακό τίθενται επι τάπητος θέματα που αφορούν την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τη ΜΠΕ, τη δημιουργία νέου κυττάρου υποδοχής σκουπιδιών κ.α.Παρόντες στη συνεδρίαση θα είναι και οι κάτοιοι της Ξερόλακκας.
    Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχαίας Νίκος Καραθανασόπουλος με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πάτρα. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Στην Πάτρα εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα ο "ΧΥΤΑ" Ξερόλακας. Συγκεκριμένα καταστρατηγούνται οι περιβαλλοντολογικοί όροι, αφού διαπιστωμένα έχει γίνει επέκταση του σε βάρος δασικής έκτασης, υπέρβαση του ύψους των απορριμμάτων, χωρίς διάστρωση στο έδαφος κατάλληλων μεμβρανών, χωρίς συλλογή και καύση του βιοαερίου, χωρίς συμπίεση  και κάλυψη των απορριμμάτων όπως προβλέπεται, χωρίς πυροπροστασία, κλπ.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας με την συνενοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, από χρόνια όχι μόνο διαχειρίζεται τον "ΧΥΤΑ" κατά τρόπο ολέθριο για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, αλλά θέλει και να τον επεκτείνει κατά 20 στρέμματα, παρά τις αντιρρήσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αφού βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο κοντά στον σπουδαιότατο Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης.
Τα απορρίμματα μπορεί να υποδεχθεί αμέσως ο υπάρχων και ευρισκόμενος σε λειτουργία ΧΥΤΑ στου Φλόκα. Ο λόγος που ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Φούρας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Αλεξόπουλος και άλλοι αντιδρούν στη λύση αυτή είναι ότι προωθούν, διαμέσου της πολιτικής εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ, αν και μπορεί η διαχείριση να γίνει με διαλογή στη πηγή και λιπασματοποίηση των οργανικών, πολύ φθηνότερα και με καλύτερο αποτέλεσμα.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
Θα δοθεί άδεια επέκτασης του "ΧΥΤΑ" Ξερόλακας;
Πότε θα κλείσει αφού λειτουργεί παράνομα;
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Αχαΐας και σε ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας;".
    Για να δούμε,αυτή τη φορά θα δοθεί κάποια ουσιαστική λύση ή θα πρέπει να ανεχτούμε πολύ ακόμα την ανθυγεινή ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την περιοχή κατακαλόκαιρο?
 Πηγή: thebest.gr

Και μια προσφορά του..καταστήματος! Εκτονωθείτε εδώ!

15/6/10

Ποδήλατα στην πόλη!

    
    Πριν μυηθείς,πολλά μπορεί να νομίζεις. Η ποδηλασία ήταν πάντα ένα χόμπι,έτσι νομίζαμε. Ένα άθλημα για τους λίγους και μια καλοκαιρινή συνήθεια για την εξοχή για τους υπόλοιπους. Ήρθε όμως το ΔΝΤ και τα ανέτρεψε όλα! Φτάνοντας τα οικονομικά της πλειοψηφίας στο χώμα,μας έκανε να δούμε με άλλο μάτι αυτά τα χαριτωμένα δίκυκλα. Οικονομικά,οικολογικά και άνετα,τα ποδήλατα όλο και πληθαίνουν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων. Ποιό είναι όμως το κατάλληλο για τον καθένα? Όποιο και να πάρουμε είναι το ίδιο? Πριν αποφασίσετε να δώσετε τα ωραία σας λεφτάκια,διαβάστε και ενημερωθείτε,για να είστε σίγουροι ότι δε θα μετανιώσετε πικρά την περίφημη ιδέα σας να βάλετε το ποδήλατο στην καθημερινότητά σας!
    Τα ποδήλατα έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να υπάρχει ένα για ξεχωριστές ανάγκες, έτσι όπως αυτές έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη ζωή μας.
Ταχύτητες
Τα ποδήλατα έχουν ταχύτητες πλέον, τα περισσότερα τουλάχιστον, και τα πιο κοινά ποδήλατα πόλης, βουνού και δρόμου έχουν από 21 έως και 30 ταχύτητες. Οπότε η δικαιολογία ότι η Αθήνα ή η πολή μου γενικότερα είναι ανηφορική και το ποδήλατο δεν βολεύει, δεν ισχύει. Τα νέα ποδήλατα ανεβαίνουν παντού κι εύκολα!
Αναρτήσεις
Υπάρχουν ποδήλατα που έχουν αναρτήσεις (ή μπουκάλες όπως λέγαμε πιστιρικάδες). Χρησιμοποιούνται σε κάποια ποδήλατα μόνο στο εμπρόσθιο μέρος και προσδίδουν μια επιπλέον αποροφητικότητα στους ώμους και τα χέρια μας όταν το ποδήλατο περνάει πάνω από λακούβες ή κακοτράχαλο έδαφος γενικότερα. Ορισμένα ποδήλατα έχουν και αναρτήσεις στο πίσω μέρος τους για να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση στη μέση μας όταν τα χρησιμοποιούμε στο βουνό.
 Ελαστικά
Όπως και στα αυτοκίνητα υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ελαστικών. Τα ποδήλατα βουνού έχουν συνήθως πιο χοντρά λάστιχα με μεγάλα τακάκια για να γαντζώνουν καλύτερα στο χώμα. Τα ποδήλατα πόλης έχουν λεπτότερα λάστιχα και χωρίς μεγάλα, ή καθόλου τακάκια ώστε να κινούνται με περισσότερη άνεση στους ασφάλτινους δρόμους, αλλά να μπορούν να μπουν και σε ένα ήπιο χωματόδρομο. Τα ποδήλατα δρόμου, έχουν τα πολύ λεπτά λάστιχα που έχουν τη μικρότερη δυνατή τριβή με το δρόμο. Είναι κι ένας λόγος από τους οποίους τα ποδήλατα αυτά είναι πολύ πιο γρήγορα από όλα τα υπόλοιπα.
Φρένα
Υπάρχουν συμβατά φρένα και λέγονται V-Brakes ενώ υπάρχουν και τα δισκόφρενα τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε μηχανικά, τα οποία λειτουργούν με συρματόσχοινο και υδραυλικά που λειτουργούν όπως και στις μηχανές, με λάδι. Τα δισκόφρενα κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά εξασφαλίζουν λίγο καλύτερο φρενάρισμα.
Μεγέθη
Δεν έχουν όλα τα ποδήλατο το ίδιο μέγεθος. Ανάλογα το ύψος τους αναβάτη υπάρχει και το κατάλληλο μέγεθος. Στο ποδήλατό σας, όσα χρόνια κι αν το έχετε αφήσει, η θέση οδήγησης θα πρέπει να είναι άνετη. Δεν θα πρέπει ούτε να καμπουριάζετε, ούτε να τεντώνεστε πάρα πολύ για να φτάσετε τα πετάλια ή το τιμόνι σας. Θα ακούσετε διάφορα νούμερα, 18", 16", 22", 48, 52 κ.λ.π. Αυτά είναι τα νούμερα τα οποία καθορίζουν το ύψος του κάθετου σωλήνα του ποδηλάτου σας. Άλλες εταιρίες το μετράνε σε ίντσες και άλλες σε εκατοστά. Για παράδειγμα, ένας ποδηλάτης με ύψος 1,75 χρειάζεται ένα ποδήλατο 18 ιντσών.
    Τα ποδήλατα χωρίζονται κατά βάση σε τρεις κατηγορίες,ανάλογα την επιθυμητή τους χρήση. Τα ποδήλατα πόλης,χρησιμοποιούνται κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια στις ευρωπαικές χώρες. Ο κόσμος σιγά σιγά αρχίζει και κινείται όλο και περισσότερο και στους δρόμους της πόλης και στην Ελλάδα. Έτσι δημιουργήθηκε  η ανάγκη για ένα ποδήλατο άνετο (όπως αυτό του βουνού) αλλά με λεπτότερες ρόδες για γρηγορότερη και πιο άνετη μετακίνηση. Τα ποδήλατα πόλης απευθύνονται στον κόσμο που θέλει να ξεκινήσει το ποδήλατο για την εξάσκησή του, να κάνει μερικές κοντινές βόλτες για αρχή, αλλά και πιο μακρινές όταν αρχίζει και γυμνάζεται όλο και περισσότερο. Επίσης, τα ποδήλατα πόλης θα κινηθούν άνετα σε όλες τις μετακινήσεις σας στην πόλη αλλά και σε κάποιους ήπιους χωματόδρομους.
     Τα ποδήλατα βουνού,στη συνέχεια,είναι αυτά με τα πιο τρακτερωτά λάστιχα και τις αναρτήσεις και χρησιμοποιούνται για το βουνό κυρίως. Το ποδήλατο πόλης είναι κάτι νέο στην Ελληνική αγορά, έτσι το ποδήλατο βουνού είναι το ποδήλατο για όλες τις χρήσεις. Δεν είναι όμως πάντα η σωστή απόφαση να πάρεις ένα ποδήλατο βουνου για...την πόλη. Γίνεται συχνά και πολλοί ποδηλάτες όταν αρχίσουν να εξελίσσονται και θέλουν να κάνουν να κάνουν μακρινές αποστάσεις στο δρόμο με το ποδήλατο βουνού τους, αλλάζουν τα τρακτερωτά τους λάστιχα και βάζουν "καραφλά". Είναι τα ποδήλατα τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τον αρχάριο ποδηλάτη που κάνει την εισαγωγή του στην ποδηλασία.
     Τέλος,τα ποδήλατα δρόμου,γνωστά ως τα "αγωνιστικά" ποδήλατα. Κάποτε ήταν ο "φόβος και ο τρόμος του χομπίστα". Σήμερα γίνονται σιγά σιγά από τους καλύτερους φίλους αυτών που δοκίμασαν τα ποδήλατα πόλης, ανέβηκαν τα βουνά και θέλουν τώρα να ανοίξουν τα φτερά τους και να πάνε μακρύτερα και γρηγορότερα, να νοιώσουν την καρδιά τους να δουλεύει σε υψηλότερους παλμούς και τα πόδια τους να γυμνάζονται περισσότερο χωρίς το "κοπάνημα" του βουνού. Μετά την εξοικείωση με το ποδήλατο, μετά τη μετακίνηση και τη βόλτα στην πόλη και το βουνό, τα ποδήλατα δρόμου ή οι "κούρσες", όπως ονομάζονται, έρχονται σα φυσική συνέχεια στην αναζήτηση για καλιτέρευση της φυσικής κατάστασης ενός ποδηλάτη.
    Αν σας ακούγονται πολλά και δύσκολα,απλά συμβουλευτείτε τους ειδικούς. Μη ξοδεύσετε τα χρήματά σας στα τυφλά! Προσωπικά,εμπιστεύθηκα τους ανθρώπους του cyclist.gr και, παρέα με τη "μπέμπα" μου,ευελπιστώ να καλυτερεύσω την ποιότητα ζωής μου,απλά και οικονομικά! Δώστε κάτι ουσιαστικό στον εαυτό σας και δε θα το μετανιώσετε!Κι όπως λένε οι ποδηλάτες..τα λέμε στο δρόμο!

Πηγή: 
cyclist.gr

14/6/10

ΕΛΕΟΣ!


    Μοντέλα με αποκαλυπτικά φορέματα, δωδεκάποντες γόβες και το απαραίτητο ποτό στο χέρι, ποζάρουν προκλητικά μπροστά στα πυροβόλα του θωρηκτού σαν να βρίσκονται σε νυχτερινό κέντρο της Παραλιακής και όχι σε ένα σύμβολο της ιστορίας...Οι φωτογραφίες με το κατάστρωμα του ένδοξου θωρηκτού να έχει μετατραπεί σε πίστα για τσιφτετέλια, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα!
    Ο λόγος για το νεόνυμφο ζευγάρι Πατίτσα- Χρουσαλά που μετέτρεψαν σε γαμήλιο πάρτι την εκδήλωση της ναυτιλιακής εταιρείας «AtlasMaritime» -που ανήκει στην οικογένεια Πατίτσα- με αφορμή την λήξη της έκθεσης «Ποσειδώνια 2010», την περασμένη Πέμπτη.
    Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη είδε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» τις φωτογραφίες του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ,του πλοίου - σύμβολο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να μετατρέπεται σε μπιτς μπαρ!Ακόμα και ειδικό μπουφέ είχαν στήσει οι διοργανωτές με ποτά και καλάθια με κουφέτα σε διάφορα χρώματα πάνω στο κατάστρωμα.Φωτορυθμικά φώτιζαν ολόκληρο το πλοίο.Σίγουρα οι κυρίες με τα μίνι δε γνωρίζουν για το Ναύαρχο Κουντουριώτη και την απελευθέρωση του Αιγαίου. Αυτοί που τους το παραχώρησαν όμως;
"Ευτελίζουν για μια ακόμη φορά την κοινωνία μας τη δημόσια ζωή μας. Το Αβέρωφ έχει τη δική του ιστορία, δεν έχει ιστορία καλλιστείων" είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ενώ ο πρώην αρχηγός του στόλου, Γρηγόρης Δεμεστίχας,είπε "Το ζευγάρι να ζήσει και να ευτυχίσει ομως εκπλήσσομαι και θυμώνω. Το θωρυκτό Αβέρωφ είναι σύμβολο. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν θέσεις σε κοσμικά κέντρα αλλά βεβηλώνουν τα εθνικά κειμήλια. Δε νομίζω ότι ο Κουντουριώτης, ο ναύαρχος, θα είχε φανταστεί να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις..."
    Από την πλευρά του το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η ναυτιλιακή εταιρία του Λέοντα Πατίτσα είχε όλες τις νόμιμες άδειες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.
    Η δημοσίευση των εικόνων της ντροπής στο θωρηκτο έχει προκαλέσει αναστάτωση και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού  το οποίο διέταξε έρευνα και υποστηρίζει ότι "έχουν ήδη ζητηθεί από τον Διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν".
    Αν για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
    Υπενθυμίζεται οτι το θωρηκτό Αβέρωφ είναι το ιστορικότερο και ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας καθώς άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο.Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.Οι νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσαν τις προσδοκίες του Σουλτάνου για τον έλεγχο του Αιγαίου.Τον Οκτώβριο του 1918 το “Αβέρωφ” ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, ενω συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, μεταφέροντας στρατεύματα και παραλαμβάνοντας τους πρόσφυγες μετά την Καταστροφή. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το “Αβέρωφ” συμμετείχε σε νηοπομπές στον Ινδικό Ωκεανό.Το 1951 το Αβέρωφ παροπλίσθηκε και απο το 1984 είναι πλωτό μουσείο τιμώντας με την παρουσία του το Ελληνικό Ναυτικό και την ναυτική κληρονομιά της Ελλάδος.
    Προς το παρόν,στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δίνει εξηγήσεις από το πρωί ο υπεύθυνος του «Αβέρωφ», που καλείται να εξηγήσει τα... ανεξήγητα!Ο διοικητής του πλοίου - συμβόλου καλείται να πει στους ανωτέρους του πώς μια εκδήλωση ναυτιλιακής εταιρείας μετατράπηκε σε γαμήλιο γλέντι και πώς από την μουσική δωματίου που προβλέπει το πρωτόκολλο περάσαμε στα καλαματιανά, τα νησιώτικα και τα ντίσκο.Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο διοικητής θα «ξηλωθεί», ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα που διέταξε χθες το ΓΕΝ.
    Το θέμα,όπως ήταν φυσικό,έφτασε και μέχρι τα έδρανα της Βούλης,όπου και καλούνται να δώσουν λύση στο απίστευτο θέμα που προέκυψε απο την ηλιθιότητα και τη μεγαλομανία κάποιων!

Πηγές:
madata.gr , sigmalive.com , gossip-tv.gr

10/6/10

Η Πάτρα στο προσκήνιο του πολιτισμού!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2010
     Σπουδαίους εκπροσώπους της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, τριήμερο τζαζ «Jazz+Πράξεις» και τις ενότητες «Πάμε Σινεμά» και «Πατρινοί Δημιουργοί» περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.Ήδη έγινε η αρχή με δυο υπέροχες συναυλίες τις προηγούμενες μέρες,του Θάνου Μικρούτσικου και της παρέας του και των Scorpions,που απόλαυσαν χιλιάδες Πατρινών!
    Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΠΑΠ φέρνουν στην Πάτρα φέτος το καλοκαίρι 28 εκδηλώσεις, κάποιες αποκλειστικές παραγωγές αλλά και ειδικές ενότητες που συνδυάζουν όλες τις τέχνες.     Οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας εξαπλώνονται με επίκεντρο το Αρχαίο Ωδείο, στο Κάστρο, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, την Πλαζ ΕΟΤ, τον Έσπερο, τα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά, το Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Αλσύλλιο και την Πλατεία Γεωργίου Α΄, αναδεικνύοντας έτσι σημαντικούς χώρους του κέντρου της πόλης και προσφέροντας πολλές συγκινήσεις στο κοινό, συνδυάζοντας όλες τις μορφές τέχνης, μουσική θέατρο, εικαστικά, χορό και κινηματογράφο.
    Αν λοιπόν είστε στην πόλη ή βρεθείτε κάποια από αυτές τις μέρες,μη το χάσετε!Ενημερωθείτε και χαρείτε τους μοναδικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες και τις σημαντικές τους εμφανίσεις.Καλή σας διασκέδαση!
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ,κάντε κλικ εδώ.


Πηγές:
visit-achaia.gr , opencalendar.gr , thebest.gr , patrinorama.com

7/6/10

Μια υπέροχη στιγμή!

ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ..
    Κι εκεί που ήμουν "πτώμα" από την κούραση,στην Πλ.Γεωργίου,έτοιμη να τσακίσω κανά σαντουιτσάκι, πριν αποθέσω το σώμα και το πνεύμα μου στον Μορφέα,χτυπάει το τηλέφωνο και η πρόταση απλή.."Αν θες,έλα στο κάστρο".Και πήγα.
    Η πρόσκληση στις αφίσες έγραφε 21.00.Λίγο αφότου νύχτωσε,σε ένα κατάμεστο,υπέροχο συναυλιακό χώρο,με φόντο τα φωτισμένα τείχη του Φρουρίου,ανέβηκε στη σκηνή ο Θάνος Μικρούτσικος,δίνοντας με τη σύνθεσή του την έναρξη της συναυλίας..αμέσως μετά έσπευσε να του κάνει παρέα επί σκηνής και ο πολυαγαπημένος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος,σε μια υπέροχη μουσική σύμπραξή τους...η βραδιά αρχίζει..
    Στη συνέχεια,και πάντα με τη συνοδεία του Θάνου στο ηλεκτρικό πιάνο,ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει αγαπημένες επιτυχίες και το κοινό μαγεύεται φυσικά..!
    Επόμενη υπέροχη φωνή που άκουσα εκείνο το βράδυ,ίσως η πιο ουσιαστική φωνή της γενιάς της στο έντεχνο τραγούδι,η Ρίτα Αντωνοπούλου .Μελωδική και άμεση,άφησε έκθαμβους όσους δεν την είχαμε ξανακούσει ζωντανά!
    Τελευταίος,αλλά πάντα ροκ,εμφανίστηκε ο Γιάννης Κούτρας κι απέδειξε πως το κλασσικό παραμένει αναλλοίωτο!
     Τους τέσσερις καλλιτέχνες συνοδευσαν επίλεκτοι μουσικοί,ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά),ο  Δημήτρης Σινογιάννης (κιθάρες),ο Χρήστος Βογιατζής (μπάσο)και ο Άκης Γαβαλάς (τύμπανα)
    Με την ορχηστρική διεύθυνση του μεγάλου συνθέτη,Θάνου Μικρούτσικου,και της παρέας του,το φετινό διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας,έκανε πρεμιέρα με μια συναυλία,που όσοι τυχεροί παρακολουθήσαμε,θα θυμόμαστε για πάντα.Κι όπως είπαν κι εκείνοι,εις το επανειδείν!!

Αν ζηλέψατε λιγάκι,δείτε τα βιντεάκια μου,ελπίζω να σας αρέσουν και να απολαύσετε λίγο από το μαγικό μουσικό θέαμα της συναυλίας..
Χρήστος Θηβαίος "Δεν είμαι άλλος"
Ρίτα Αντωνοπούλου
"Μικρή πατρίδα"
Γιάννης Κούτρας-Θάνος Μικρούτσικος
"Να μ'αγαπάς" - Γιάννης Κούτρας
Νίκου Καββαδία "Θεσσαλονίκη"
"Το μαχαίρι" - Γιάννης Κούτρας

2/6/10

..φτίλα............

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ????
 Την παράνομη κράτηση Ελλήνων στο Ασντόντ του Ισραήλ και τη βία που τους ασκήθηκε κατήγγειλαν οι πρώτοι έξι Έλληνες ακτιβιστές , κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα το πρωί. Χαρακτήρισαν «πειρατεία» την ενέργεια του Ισραήλ και τόνισαν ότι όλα τα πλοία μετέφεραν αποκλειστικά ανθρωπιστική βοήθεια και είχαν ελεγχθεί στα λιμάνια απ' όπου ξεκίνησαν.Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.
     Ηλεκτροσόκ,παράνομη κράτηση,παράνομη απέλαση,εκβιασμοί και πλήρης καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και μια ανύπαρκτη διπλωματία.Ή μήπως η διπλωματία είναι μόνο για τα πάρτυ και τα ζειμπέκικα του κου Πρωθυπουργού?Συμπατριώτες μας κρατούνται ακόμη στις σκληρές φυλακές του Ισραήλ,με συνθήκες που όλοι φανταζόμαστε.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ουρλιάζουν από προχθές και η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!
    Και για μια ακόμη φορά,οι γνωστοί αλήτες αμάυρωσαν τις εκδηλώσεις του απλού λαού που πήγε έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία να διαμαρτυρηθεί για το αυτονόητο,να ελευθερωθούν οι αθώοι συμπολίτες μας.Η αστυνομία φυσικά και έκανε τη δουλειά της,αυτή που ξέρουν δηλαδή οι άνθρωποι!Να θυμίσω ότι σε πόλη της χώρας μας πυροβολήθηκε και σώθηκε εκ θαύματος ενα 8χρονο κοριτσάκι,αλλά η αστυνομία δε πλησιάζει την περιοχή των υπόπτων,μη τους κάνουν ντα!
    Δε ξέρω αν τα τουρκικά πλοία,λοιπόν,είχαν κι όπλα μέσα κι αν πήγαιναν με σκοπό την προβοκάτσια αλλά να σας πω κάτι?ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!Όταν μπορούν να προπυλακίζουν ,να αρπάζουν από διεθνή ύδατα και να κρατούν παράνομα Έλληνες,που το μόνο που έκαναν είναι να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια,το μόνο που με ενδιαφέρει είναι, όλοι αυτοί που πληρώνονται να τους προστατεύουν, να το κάνουν κιόλας!
    Κι αναρωτιέμαι κε Παπανδρέου,όταν λέγατε "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" αυτά εννοούσατε?Ότι θα βάλουμε νταβατζήδες στο κεφάλι μας χωρίς να πληρώσει κανείς υπεύθυνος,ότι θα μένουν ατιμώρητοι όσοι παραδέχονται ότι έπαιρναν μίζες από εταιρείες,ότι θα μας πάρετε και τα λίγα λεφτά που μας έμειναν,ότι θα δολοφονούνται άνθρωποι εν ψυχρώ και δε θα κάνετε το παν να βρείτε τους δολοφόνους κι ότι θα στέλνουμε βοήθεια σε ανθρώπους που το χρειάζονται όπως πάντα κάναμε και θα βρισκόμαστε ανυπεράσπιτοι χωρίς λόγο στις φυλακές ανά τον κόσμο..?
Ας γυρίσει πίσω ο χρόνος,Θεέ μου, σε παρακαλώ....ΚΙ ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!