2/9/10

Ιράν: Θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλο .....


    Παρ' ότι ζούμε στο 2010,φαίνεται πως ο ρατσισμός κυριαρχεί σε όλες του τις μορφές,σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας ακόμη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν μόνο για τις "ανεπτυγμένες" χώρες και αγνοούνται επιδεικτικά από όσους θεωρούν ότι μπορούν να τα καταπατούν στο όνομα της ψευτοηθικής και των δήθεν αξιών!
    Όχι πολύ μακριά μας,στο Ιράν,ο 18χρονος Ιμπραΐμ Χαμιντί θα εκτελεστεί δι' απαγχονισμού με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η απόφαση είναι προς το παρόν αμετάκλητη παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του ίδιου, ότι ελήφθη στηριζόμενη σε ψευδή στοιχεία.
    Στο πλευρό του 18χρονου στέκονται πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και των Τεχνών από όλον τον κόσμο, με κείμενό τους, και ζητούν ακύρωση της απόφασης. Το κείμενο που υπογράφουν, δημοσιεύτηκε την Τρίτη (31/08) στην εφημερίδα Monde και φέρει τις υπογραφές των συγγραφέων Φιλίπ Μπεσόν, Ζιλ Λερουά, του σκηνοθέτη Αλφρέντο Αρίας, της ηθοποιού Ντομινίκ Μπανκ, του σκηνοθέτη Κοντ Λαζμάν, του Αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Λίτελ και του Γαλλο-αφγανού Ατικ Ραχίμι, που έχει τιμηθεί -όπως και ο κ. Λίτελ- με το βραβείο Κονκούρ.
«Θα πεθάνει εάν όλοι εμείς δεν κινητοποιηθούμε, εάν δεν φωνάξουμε δυνατά και ισχυρά ότι αυτές οι καταδίκες δεν βασίζονται σε τίποτε νόμιμο και πρέπει να ακυρωθούν. Η ιρανική απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες της ανθρωπότητας και της ελευθερίας, και μας καταλαμβάνει τρόμος όταν σκεπτόμαστε μέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν», αναφέρεται στο κείμενο.
    Μακάρι η διεθνής κοινότητα να κινητοποιηθεί έγκαιρα και να τελειώσει πια αυτό το παζάρεμα ζωών για χάρη των θρησκειών που απαιτούν ανθρωποθυσίες για να καλύψουν τις ανασφάλειές τους!

Ευχαριστώ το enallaxnews.gr  για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου