16/9/10

Γιάννης Δημαράς


    Είναι ένας από τους διεκδικητές του Δήμου της Πάτρας και υπόσχεται πως θα μας προσφέρει την πόλη που θέλουμε. Ποιός είναι όμως ο Γιάννης Δημαράς?
    Γεννήθηκε το 1946 στην Πάτρα. Από το 1972 είναι παντρεμένος με την Ιταλίδα φιλόλογο Μαριλένα Πεζερίκο.
     Το 1974 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολώνιας της Ιταλίας με την ειδικότητα του πολιτικού μηχανικού - συγκοινωνιολόγου.
     Από το 1974 έως και το 1976, ταυτόχρονα με την στρατιωτική του θητεία, εργάσθηκε ως μελετητής ιδιωτικών έργων (κατοικίες, πολυκατοικίες κ.λ.π.) στην Πάτρα και ως επιβλέπων στην κατασκευή των κοινωνικών κέντρων Κρεσταίνων και Μεγαλόπολης.
     Από το 1977 έως το 1992 εργάσθηκε στην 5η ΜΟΜΑ Πατρών, ως υπεύθυνος της μελέτης και της κατασκευής αρκετών δεκάδων συγκοινωνιακών έργων (αεροδρομίων, λιμενικών, γεφυρών και δρόμων) που έγιναν στην Πελοπόννησο και στα Ιόνια νησιά και ως προϊστάμενος του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου των έργων.
     Από το 1993 έως και σήμερα εργάζεται στην Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
     Από το 1983 έως το 1992 διατέλεσε γενικός γραμματέας του συλλόγου των εργαζομένων στην 5η ΜΟΜΑ και από το 1984 έως το 1992 πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας όλων των συλλόγων της ΣΥΚΕΑ - ΜΟΜΑ.
     Από το 1994 έως το 2001 διατέλεσε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πατρών.
     Το 2003 και μέχρι τον Απρίλη του 2004 διατέλεσε αντιδήμαρχος των έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Δήμου Πατρέων και παραιτήθηκε όταν ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τατούλης επέβαλε όρους με τους οποίους ακυρωνόταν η κατασκευή τους.
    Το 2006 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος με την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Τώρα, για την Πάτρα !» και έλαβε το 18,5 των προτιμήσεων των Πατρινών.
    Φέτος,για μια ακόμη φορά,διεκδικεί το δημαρχιακό χρίσμα για την Πάτρα,απέναντι στον κύριο αντίπαλό του,Δημήτρη Κατσικόπουλο,πρώην Νομάρχη Αχαίας. Προφανώς και δε πρόκειται να κάνω ανοιχτή πολιτική από εδώ,όμως,θεωρώ ότι αξίζει οι Πατρινοί να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που δεν έχει φθαρεί από τη δύναμη της εξουσίας κι έχει αποδείξει, από προηγούμενες θέσεις που έχει διατελέσει, ότι μπορεί και θέλει να κάνει πράγματα για την πόλη μας που παρεπέει...

Ευχαριστώ το e-patras.gr  για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου