8/2/12

«…γιατί εκτός από ψωμί θέλουμε και τριαντάφυλλα…»

    Με μια συμβολική φράση, ως σύνθημα για το ξεκίνημα των προβολών της, και με πνεύμα άκρως πολιτικό, η Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας καταδεικνύει  πως σκοπός μιας κινηματογραφικής λέσχης δεν είναι απλά να προβάλει «κάποιες» ταινίες μακριά και έξω από την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά να "αναπνέει" τα κοινωνικά δεδομένα της σύγχρονης εποχής. 
     Η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου δίχως να μένει αποστασιοποιημένη από την κοινωνία, παίρνοντας τα μηνύματα των καιρών και με ριζοσπαστικές κινήσεις κατάρτισε το πρόγραμμα των προβολών με ταυτότηταπροβληματισμό και άποψη στην ψυχαγωγία, με ταινίες που ύμνησαν τους αγώνες για καλύτερη ζωή και αξιοπρέπεια.

Προβολές 2 Πέμπτες το μήνα στις 9 μ.μ. Αίθουσα προβολών  του ΑΣΤΟ Βαλτετσίου 3 (παράλληλος της Καρόλου, μεταξύ Κορίνθου & Μαιζώνος).
Είσοδος ελεύθερη (σχεδόν…) Οι θεατές αντί για εισιτήριο να φέρνουν ένα βιβλίο και όταν θα φεύγουν θα παίρνουν ένα άλλο βιβλίο κάνοντας πράξη την πολιτιστική  ανταλλαγή.

Η αυλαία της Λέσχης «ανοίγει» την Πέμπτη 9 του Φλεβάρη στις 9μ.μ. Ρακή από το ορεινό χωριό Μέρωνα του Ρεθύμνου θα προσφερθεί στους θεατές για το καλωσόρισμα, ενώ η «animatic vision creative shop» http://www.animatic-vision.gr/comicsshop,  θα προσφέρει στους 60 πρώτους θεατές, ιλουστρασιόν αφίσες κόμικς (35Χ50) και την 1η ανθολογία κόμιξ Ελλήνων δημιουργών: «Happy Revolver»…Δωρεάν!

Μερικές από τις σπουδαίες ταινίες που θα προβληθούν από τη λέσχη είναι :
ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, με φωτογραφίες και trailers,θα βρείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου