19/3/11

Κινηματογραφικές βραδιές από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο!

    Για άλλη μια φορά,με δράση ουσίας για την κοινωνία της πόλης μας,ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πάτρας,επέλεξε ταινίες  από τον Ελληνικό εναλλακτικό κινηματογράφο και διοργανώνει προβολές,με ελεύθερη είσοδο,για όλους τους σινεφίλ. Κάθε φορά θα προβάλλεται μια ταινία μικρού μήκους (ή video art ή animation ή video dance) και μια μεγάλου μήκους ή ντοκιμαντέρ.
    Οι προβολές – εκδηλώσεις θα διανθίζονται από ομιλίες – συζητήσεις που θα κάνουν προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Πάτρας για θέματα της καθημερινότητας που άπτονται από τις προβολές.
    Οι άνθρωποι του Συλλόγου λένε πως "με την κρίση τους και το μνημόνιό τους, θέλουν να μας κόψουν τα πάντα. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας κόψουν ή να μας περιορίσουν και τον πολιτισμό. Η Λέσχη Κινηματογράφου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών υπερασπίζει με πίστη και συνέπεια ένα διαφορετικό και ανεξάρτητο κινηματογράφο, με επιλεγμένες ποιοτικές ταινίες.
Πήραμε την πρωτοβουλία να μην έχουμε εισιτήριο στις εκδηλώσεις. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι αλλά και οι νέοι είναι οι μεγάλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και το τελευταίο ευρώ είναι γι’ αυτούς πολύτιμο. Με αυτήν μας την πρωτοβουλία, θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν να βλέπουν κινηματογράφο.

Και επειδή ο κινηματογράφος εμπεριέχει μέσα του όλες τις άλλες τέχνες, θα φροντίσουμε σε κάθε προβολή να υπάρχουν επιπλέον μουσικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα κ.α., πάντα χωρίς εισιτήριο, μαζί με την ταινία, στοχεύοντας έτσι σε μια απόλυτα ποιοτική πολιτιστική εμπειρία, που πάει ενάντια στις δύσκολες εποχές στέρησης που βιώνουμε. Κάθε Παρασκευή στις 20:30 πριν από την έναρξη μιας μεγάλου μήκους ταινία θα προηγείται μια μικρού μήκους αλλά και είτε κάποιο θεατρικό είτε ποιητικό δρώμενο αλλά και χορευτικό. Η πρώτη φάση του προγράμματός μας θα ολοκληρωθεί μέσα Απριλίου, με την προβολή σπουδαίων ταινιών από τον Ελληνικό κινηματογράφο. Όλη αυτή την πρωτοβουλία την ονομάζουμε «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ» και καλούμε συλλόγους, φορείς, σωματεία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν αυτή μας την πρωτοβουλία. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μαγιακόφσκι, «Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, ο κινηματογράφος διαδίδει ιδέες»".


Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος (Φωκαίας 26, Πλ.Ελευθερίας, Πάτρα)
http://lesxi-kinimatografou.blogspot.comΏρα έναρξης προβολών: 20.30-είσοδος ελεύθερη

Πιο αναλυτικά,το πρόγραμμα είναι,

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
είναι ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ – ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗ - στις 12 και 1 λεπτό μετά τα μεσάνυχτα - ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ – οι θεατές να έρθουν με κεριά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
Προλογίζει ο Γραμματέας του παραρτήματος Πατρών της Επιτροπής Ειρήνης
ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ Σκηνοθεσία Γιώργος Αυγερόπουλος και Γιάννης Καρυπίδης
Διάρκεια: 49’ ντοκιμαντέρ 2009
Υπόθεση: Tον Αύγουστο του 2008, δύο μικρά ελληνικά καΐκια έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ. Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει το ιστορικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο, που σπάζοντας το εμπάργκο, απέδειξαν ότι συχνά η ιστορία γράφεται από αυτούς που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς.

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ Σκηνοθεσία: Νίκος Βεζυργιάννης
Σενάριο, έρευνα Παύλος Νεράντζης 72' ντοκιμαντέρ 2007
Υπόθεση: Αεροσκάφη-Φαντάσματα της CIA προσγειώνονται και απογειώνονται σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Οργανώνονται απαγωγές, άνθρωποι φυλακίζονται χωρίς να τους αποδίδονται κατηγορίες. Πρακτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τείνουν να γίνουν ο κανόνας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Από την απαγωγή του ιμάμη Αμπού Ομάρ, υπόπτου για τρομοκρατία στο Μιλάνο και τα εντάλματα κατά πρακτόρων της CIA μέχρι το πόρισμα - αποκάλυψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μυστικές πτήσεις της αμερικανικής intelligence στην Ευρώπη, το ντοκιμαντέρ αυτό επιχειρεί να ρίξει φως στον ιστό της αράχνης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΌΝΕΙΡΑ Σκηνοθεσία: Γωγώ Πετραλή, Διάρκεια 30’ μικρού μήκους 2008
ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΗΠΟΣ Σκηνοθεσία: Κλεάνθης Δανόπουλος Διάρκεια 90’ μεγάλου μήκους 2010. Με τους: Βασίλη Μαυρογεωργίου, Ηλέκτρα Τσακαλία, Τζένη Ρουσέα, Λαέρτη Μαλκότση, Δημήτρη Πουλικάκο, Απόστολο Τότσικα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
THE SWITCH Σκηνοθεσία: Ελιάνα Αμπραβανέλ Διάρκεια 14’ μικρού μήκους 2010
ΜΕΘΕΞΗΣ Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσος Διάρκεια 54’ ντοκιμαντέρ 2005
πρώτο βραβείο του 7ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης για ελληνική παραγωγή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΕ ΒΛΕΠΩ, ΜΕ ΑΚΟΥΣ; Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αδάμος Διάρκεια 9’ μικρού μήκους 2009
ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά Διάρκεια 85’ μεγάλου μήκους 2009
Πρωταγωνιστές: Μάνια Παπαδημητρίου, Αννα Μάσχα, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Δέσποινα Κούρτη





Ευχαριστώ θερμά το activepropaganda.blogspot.com  για τις χρήσιμες πληροφορίες.